Популярные темы

Владимир Ковалюк: «Матч с «Фейеноордом» оказался провальным для Трубина»

Дата: 17 марта 2023 в 15:14 Категория: Новости спорта


Владимир Ковалюк:
Стоковые изображения от Depositphotos

В повторному поєдинку 1/8 фіналу Ліги Європи в Роттердамі місцевий Феєноорд розтрощив донецький Шахтар – 7:1 і змусив останнього представника України на міжнародній арені достроково зійти з дистанції.

Колишній гравець Шахтаря, Динамо та Волині Володимир Ковалюк поділився враженнями від вчорашнього протистояння в Нідерландах.

– Це був явно не день Шахтаря. Слід віддати належне тренерському штабу господарів, котрий скрупульозно вивчив сильні та слабкі сторони «гірників» і зробив правильну установку на гру.

Зокрема, роттердамці були готові до того, що гості переходитимуть в наступ з допомогою коротких передач і взявши на озброєння високий пресинг, завдяки вмілому відбору, змушували Шахтар помилятися. Саме жорстко зустрівши «гірників» в середині поля нідерландці й забили швидкий гол, котрий, на жаль, вибив гостей з колії.

По-друге, господарі панували не тільки на флангах, а й в опорній зоні. Гості банально не встигали за переміщеннями Феєноорда на підступах до свого карного майданчика. Провальним виявився звітній поєдинок й для нашого воротаря Анатолія Трубіна, адже кілька м'ячів влетіло в сітку після дальніх «пострілів».

Діям «гірників» учора бракувало конструктиву, вони вкрай рідко користувалися вертикальними передачами, а довгі паси в їхньому виконанні не представляли загрози, бо роттердамці чітко грали на випередження. Ну й насамкінець, цього разу Фортуна була прихильною до господарів: практично все, що летіло в площину воріт Шахтаря – залітало. Одне слово, сумно.

– На Вашу думку, те, що «гірники» втратили багато часу і зусиль, аби доїхати до Кривого Рогу на останній календарний матч в УПЛ, якось могло позначитися на спортивній формі донеччан?

– Ні, адже вони потім оперативно передислокувалися до Роттердаму і в них було аж три дні для безпосередньої підготовки до протистояння. Якщо відверто, то мене більше здивувало те, що вчора «гірники» часто ковзали, не обходилося без падінь, як то кажуть, на рівному місці. Невже не вгадали з інвентарем?

– Розгром у Роттердамі якось може вплинути на подальші виступи донеччан?

– Не думаю, адже пригадується, вони й раніше програвали з крупним рахунком клубам з Англії та Німеччини. Тепер ось донеччани надовго запам'ятають й Феєноорд… Будуть проаналізовані причини провалу й, переконаний, що вже в черговому турі чемпіонату УПЛ Шахтар реабілітується.

Мене більше турбує те, що Шахтар нині є базовою командою національної збірної України, на яку вже 26 березня чекає стартовий поєдинок у відборі чемпіонату Європи в Лондоні з грізною Англією… Все ж, сподіватимемося, що ті «гірники», які вийдуть на поле славнозвісного Уемблі, не наступлять на ті ж граблі й не підведуть…

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости спорта
Поделитесь новостью с друзьями