Популярные темы

«Верес» предложил УАФ и УПЛ сократить срок заявки на систему VAR с 14-ти до семи дней

Дата: 15 марта 2023 в 18:34



Стоковые изображения от Depositphotos

«Верес» звернувся до Української асоціації футболу та Української Прем’єр-ліги з пропозицією щодо внесення змін до «Положення про порядок застосування системи ВАА (VAR)» у частині скорочення граничного терміну для подачі заявки на використання такої системи на конкретному матчі з 14-ти до 7 днів.

— Після матчу VBET-ліги проти полтавської «Ворскли», коли гол у наші ворота було зараховано після того, як м’яч залишив межі поля — клуб серйозно задумався над заявкою про використання системи перегляду відеоповторів. І ми зрозуміли, що суто процедурно — не завжди можемо скористатися своїм правом подати таку заявку.

Згідно з Положенням, для проведення матчу із застосуванням системи ВАА (VAR) клуб повинен надіслати до УПЛ відповідну заявку не пізніше, ніж за 14 днів до дня проведення матчу. І ось тут виникає об’єктивна складність — іноді заявка чисто технічно не може бути подана з дотриманням цих строків. В Регламенті є поняття базового дня – «основний день туру, встановлений календарем змагань». Відповідно до пункту 11 статті 9 «дати проведення та час початку матчів визначаються Дирекцією не пізніше як за 12 діб до базової дати туру». Тим самим виникає колізія: клуб УПЛ може дізнатися дату офіційного матчу за 12 днів до матчу, а заявку про VAR треба подати за 14 днів до поєдинку, що робить юридично неможливою подачу заявки вчасно.

Тому ми виступаємо з пропозицією розглянути та затвердити на засіданні Виконкому УАФ зміни до Положення і встановити граничний термін подачі заявки в 7 (сім) днів до початку матчу, — розповів пресслужбі клубу генеральний директор «Вереса» Антон Назарук.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями