Популярные темы

Олег Федорчук: «Днепр-1» не готов к весенней части сезона»

Дата: 12 марта 2023 в 23:04


Олег Федорчук:
Стоковые изображения от Depositphotos

Завершились матчі 17-го туру чемпіонату України, в якому «Дніпро-1» втратив дуже важливі бали у грі проти «Динамо», а «Шахтар» цим вдало скористався і очолив турнірну гонку в УПЛ. Поділитися враженнями від поєдинків цього ігрового дня Footboom попросив українського тренера Олега Федорчука.

— «Дніпро-1» не готовий до весняної частини сезону, — зазначив Олег Вікторович. – Хоча, враховуючи участь дніпрян в єврокубках, вони повинні були форсувати підготовку і в перших офіційних матчах після зимової паузи мати перевагу над суперниками в УПЛ. «Шахтар» це зробив, а ось «Дніпро-1» був не в тонусі і проти кіпрського АЕКа, і проти «Олександрії» з «Динамо». В цьому я вбачаю недопрацювання тренерського штабу дніпрян.

Дуже подобається обстановка в «Шахтарі». І в ігровому плані, і в психологічному. «Гірники» грають так, як необхідно в кожному конкретному поєдинку. Команда робить значну ротацію, і забивають ті, хто мало грав на євроарені. Таким чином, тренерський штаб на чолі з Йовічевичем знайшов оптимальний варіант для боротьби на два фронти.

— «Динамо» чимось здивувало?

— Перемогою над «Дніпром-1» кияни підтвердили те, що «Інгулець» вони дуже недооцінили. Зазначу, що така недооцінка була і з боку гравців, і з боку тренерського штабу «біло-синіх».

— Яку ще команду можна відзначити в 17-му турі?

— Мене приємно дивують «Зоря» та «Інгулець». Від роботи Патріка ван Леувена я цього й чекав. А от Сергій Ковалець надав впевненості футболістам з Петрового. Гравці в «Інгульці» ті ж самі, але результати вже інші! В даному випадку спрацьовує стиль Ковальця, який дуже комунікабельний, і знімає напругу, прибирає зайве хвилювання. Але це все на довгій дистанції не працює, тільки на короткій. Побачимо…

— Продовжуючи розмову про тренерську роботу… Що діється з «Олександрією»?

— Я не вважаю, що Руслан Ротань наразі сильно відволікається на роботу з молодіжною та першою збірною України. Він більше інтерв’ю дає… А що стосується «Олександрії», то Ротаню потрібно спростити гру команди. Руслан – розумна та виважена людина. Від підопічних в «Олександрії» він вимагає значного контролю м’яча, що складно для них. Через це виникає ризик втрат.

В трьох поєдинках весняної частини чемпіонату України «Олександрія» вже втратила шість очок. Це показник для команди 10-12 позиції в УПЛ. Зазначу, що на зимову перерву олександрійці пішли на третьому місці за втраченими очками. Що цікаво, «Олександрія» зараз добре готова фізично. Але Ротаню потрібно знайти баланс, як він це зробив поступово в молодіжній збірній України.

— Чому різниця в рівні гри «Шахтаря» і його суперників в УПЛ настільки відчутна?

— Повну картину ми зможемо побачити в п’ятому весняному турі, тобто, в 21-му. Зазвичай, якщо команди форсують форму, то саме на цьому відрізку починається спад. Але якщо «гірники» зуміли не просто форсувати форму, а підняти свій загальний рівень футболу, то в квітні вони так само будуть всіх перемагати. Вражає результативність «Шахтаря» — 14 голів в трьох матчах УПЛ! І це, до речі, відповідь на питання, як грати без Мудрика. Забивати! Всі будуть забивати, і багато, от і все.

— Гра «Шахтаря» перед матчем-відповіддю з «Фейєноордом» викликає оптимізм?

— Ні, я чекаю дуже складного поєдинку. Треба пам’ятати, що в першій зустрічі рахунок небезпечних атак був 10:1 на користь нідерландської команди. «Шахтар» фактично провалив матч у Варшаві. І якщо підопічні Йовічевича різко не додадуть у грі, то в Роттердамі програє розгромно. В першій грі нідерландці дуже сподобалися, а от у «Шахтаря» деякі виконавці, або взагалі провалили матч, як Траоре (в єврокубках він все провалює…), або діяли невдало, як, наприклад, Бондаренко з Судаковим.  Наразі я оцінюю шанси команд, як 60 на 40, на користь «Фейєноорда».  

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями