Популярные темы

«Заря» — «Львов» 3:1

Дата: 11 марта 2023 в 19:54



Стоковые изображения от Depositphotos

У 17-му турі УПЛ «Зоря» у Києві приймала «Львів». Обидва колективи друге коло чемпіонату розпочали з перемог. Підопічні ван Леувена здобули феєричну вікторію над «Ворсклою». Програючи після першого тайму – 0:2, у другій половині зустрічі «чорно-білі» зробили фантастичний камбек та вирвали перемогу – 3:2.

А «Львів», за який вийшли у стартовому складі одразу десять новачків, мінімально обіграв «Минай» у битві за виживання – 1:0. То ж, обидві бажали продовжити переможну ходу у чемпіонаті.

Що стосується турнірних справ, то «Зоря» продовжує боротьбу за медалі, знаходячись на третій сходинці. А львів’янам конче необхідно набирати залікові бали, щоб залишити останнє місце.

В дебюті поєдинку «Зоря» була більш активною та володіла невеликою територіальною перевагою. Своєю чергою, гості намагалися грати досить просто, не ускладнюючи, максимально уважно в обороні. Не забували «синьо-золоті леви» шукати щастя біля воріт суперника. На 11-й хвилині Грисьо вдало зіграв на підборі та ледве не поцілив у «дев’ятку» воріт Сапутіна, проте йому трішки забракло влучності. Не зміг пробити Сапутіна й нападник «Львова» Есеола, який з гострого кута поцілив у руки голкіперу «Зорі».

Відповідь луганців не змусила себе довго чекати. Прекрасну нагоду втратив зимовий новачок «чорно-білих» Герреро. Панамський форвард, про якого зовсім забули захисники «Львова», відгукнувся на флангову передачу від Бутка, але метрів із десяти пробив повз стійку.

«Львів» вибудував щільну оборону, але намагаючись провести результативну контратаку сам на неї нарвався. Луганці перехопили м’яч на своїй половині поля. Далі Бутко запустив по флангу Герреро, той прострілив на Русина, рахунок відкритий – 1:0. Це п’ятий гол для Назарія у поточному сезоні УПЛ.

Проводячи свої нечисленні атаки підопічним Дулуба не вистачало креативу, зіграності та елементарної майстерності. Кінцівка першого тайму запам’яталася хіба що грубощами, порушеннями правил та жовтими картками Никитюку та Алібекову. В одному із епізодів розсічення отримав Хлань, якому лікарі надали необхідну допомогу.

На другу половину зустрічі Дулуб випустив замість непомітного Есеоли Владислава Бугая. Втім, «Зоря» продовжила гнути свою лінію, активно діючи біля володінь суперника. Довго не запрягаючи, луганці подвоїли рахунок на табло. 

«Чорно-білі» заробили штрафний на правому фланзі. Бутко розіграв з Булецою, той повернув м'яч назад і Богдан навісив на дальню стійку, де Імерекову залишалося підставити голову. Що він успішно й зробив, вразивши ближній кут — 2:0.

Ситуація для «синьо-золотих левів» стала дуже критичною. З одного боку  «Львову» потрібно було відігрувати два м'яча, з іншого — зовсім незрозуміло, яким чином вони це можуть зробити. Адже на 60-ту хвилину гри, підопічні Дулуба нанесли лише один удар по воротах «Зорі». Та й той не в ствір. Небезпечні атаки — 48 на 19. Звичайно ж, не на користь гостей.

А луганці діяли все швидше, цікавіше, розслабленіше та впевненіше. Було відчуття, що дух третього голу витав у повітрі. І для того щоб він відбувся, необхідно ще трішечки почекати. І на 70-й хвилині це сталося. Герреро записав до свого активу другий асист. Панамець шведою вирізав передачу на Булецу, який зльоту вразив ціль — 3:0.

Оборона «синьо-золотих левів» знову була статистами, легко даючи забити супернику. По суті, після третього голу, мабуть, навіть у самого найпалкішого прихильника «Львова» не було сумнівів стосовно переможця цього матчу.

Втім, підопічні Дулуба піднапряглися і навіть забили. Проте гол «Львова» був відмінений через положення поза грою. Чи правильно, що його не зарахували — питання до головного арбітра Дмитра Бондаренка і його помічників. Тим часом, над стадіоном густішав туман. Він ніби огортав і стирав усі мрії «левів» на позитивний для них результат.

За три хвилини до завершення основного часу гості спромоглися на гол престижу. Підопічні Дулуба розіграли кутовий, потім Богунов навісив на Бугая, який головою пробив під поперечину — 3:1. На більше «Львова» не вистачило. Навпаки, Антюх міг забивати четвертий...

То ж, луганці абсолютно по ділу довели справу до впевненої перемоги та зміцнили своє турнірне становище, закріпившись на третьому місці в УПЛ. «Зоря» збільшила відрив від «Динамо» до чотирьох очок. Підопічні ван Леувена не програють у чемпіонаті впродовж 6-ти ігор: 3 перемоги та 3 нічиї.

Що стосується «Львова», то у команди і її тренерського штабу попереду ще багато титанічної роботи. Останнє місце в УПЛ — тому яскраве підтверждення.

 

 

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями