Популярные темы

Андрей Воробей: «В ответном матче шансы 60 на 40 в пользу «Фейеноорда»

Дата: 10 марта 2023 в 17:44 Категория: Происшествия


Андрей Воробей:
Стоковые изображения от Depositphotos

Колишній нападник Шахтаря та збірної України Андрій Воробей оцінив перший матч Гірників із Феєнордом у рамках 1/8 фіналу Ліги Європи, поділився своєю думкою про гол Ракіцького, а також назвав сильні та слабкі сторони команд.

– Як би ви охарактеризували перебіг першого матчу гірників із Феєнордом?

– Якщо брати підсумковий результат, то він непоганий для нашої команди. Щодо гри донеччан, то тут багато питань. Особливо якщо ми говоримо про атакуючі дії Шахтаря.

– Ще два тижні тому, після матчів з Ренном, було відомо, що три захисники донеччан пропустять цю зустріч. Чи відчувалася відсутність на футбольному полі Бондаря, Михайличенка та Коноплі?

– Безперечно, було виразно видно, що в помаранчево-чорних практично нова лінія оборони. Особливо давалася взнаки, на мій погляд, відсутність крайніх захисників – Михайличенко та Коноплі. Ці хлопці добре підключаються до атак. Тейлор і Топалов, які їх заміняли, практично не йшли вперед. А от у центрі захисту все було краще – досвідчені Матвієнко та Ракіцький загалом зіграли на високому рівні.

– Як прокоментуєте гру Ярослава Ракіцького, який повернувся до рідної команди після тривалої перерви?

– Усі знають, що Ярослав – досвідчений майстер, він боєць на футбольному полі. У будь-якому фізичному стані він боротиметься за себе, за команду, за нашу країну. Ракіцький має характер, має внутрішній стрижень. Матч у Варшаві це ще раз довів. І мова не про забитий м’яч. Він діяв дуже холоднокровно, спокійно починав атаки. Досвід Ракіцького та Степаненка був дуже важливим для Шахтаря цього вечора.

– Такий гол, який забив Ракицький, ми такого ще не бачили.

– Щось подібне вже бачив у своїй футбольній історії. Після подачі від кутового прапорця, Ярослав склався, і м’яч потрапив йому чи то в спину, чи в куприк. Такий гол можна забити один раз на мільйон спроб.

– Статистичні дані УЄФА: удари по воротах – 5:21, у ворота – 1:6, всі – на користь гостей. Як ми можемо це прокоментувати?

– Так, дуже беззубо донеччани зіграли в атаці. Звичайно, така гра в атаці не може сподобатися жодному тренеру. Не сподобалася гра крайніх півзахисників, які низько сідали на своїй половині поля. Навіть закралася думка, що цього вечора футболісти Шахтаря чекали, коли завершиться цей поєдинок. Потрібно було відмучитися та піти спати.

Але гра у футбол це інше: емоції, забиті м’ячі, гарні комбінації. А так, завдати всього один удар по воротам Феєнорда – це не рівень Шахтаря, який щороку грає в груповому турнірі Ліги чемпіонів. Потрібно грати більш орієнтовано, в атаку.

– Як вам гра хавбеків Шахтаря? Півзахист Гірників був у оптимальному складі?

– Те, що хлопці не змогли показати всю свою майстерність, це і страх програти важливу гру, і заслуга футболістів Феєнорда. Нагадаю, що вони лідирують у своєму чемпіонаті та мають 14-матчеву безпрограшну серію. А Зубков, Бондаренко та Судаков думали лише про оборону. Раніше Михайличенко та Конополя здорово бігли вперед на своїх флангах, тепер цього не було. Тут усе взаємопов’язане.

– Вперше за 5 місяців на поле у футболці Шахтаря вийшов Мар’ян Швед. Він допоможе донеччанам у найближчих іграх?

– Безумовно, Ігор Йовічевіч має розраховувати на нього. Але він пропустив дуже багато, 5 місяців це не жарти. Тепер йому потрібно через матчі в українській Прем’єр-лізі набирати форми. Але думаю, що Шведу ще рано робити різницю на футбольному полі.

– Як вам гра двох форвардів Шахтаря: Траоре і Келсі, що змінив його?

– Траоре у цій зустрічі мені взагалі не сподобався. Корисних дій у нього практично і не було, але він часто боровся з двома опонентами і особливої підтримки у нього не було. Що стосується Келсі, то це дуже молодий хлопець і в поєдинку з Феєордом йому було складно проявити себе.

– Коли Гірники відкрили рахунок, то Ігор Йовічевіч міг провести свої заміни хвилині на 85-й, а не на 90-й, коли гості вже зрівняли рахунок?

– Зараз можна все, що завгодно говорити. В принципі, в оборонних діях донеччани були гарні. А ось у інших лініях можна і потрібно було зробити заміни. Видно було, що футболісти втомились. Але тренеру видніше, коли робити ці заміни.

– Гра у відповідь 1/8 фіналу Фейєнорд – Шахтар відбудеться 16-го березня, а вже 19-го березня Фейєнорд в Амстердамі зіграє, можливо, ключовий поєдинок у чемпіонаті Голландії проти Аякса. На горизонті чемпіонство та гра у Лізі чемпіонів з її величезними призовими. Чи може Ліга Європи, в цій ситуації, і не особливо потрібна Феєнорду?

– Дивіться, всі клуби виборюють вихід до чвертьфіналу Ліги Європи. Це вже вирішальні стадії розіграшу. На Феєнорд ходять по 50 тисяч уболівальників. Тренерський штаб команди з Роттердама зробить ставку на найдосвідченіших футболістів, переконаний у цьому. Ніхто з фанатів Феєнорда не дозволить команді грати абияк у домашній грі з Шахтарем.

– Хто був найкориснішим гравцем у складі донецького Шахтаря у першій зустрічі?

– У мене є кілька кандидатів: Трубін, Матвієнко та Ракіцький. Це був дебют Ярослава у цій Лізі Європи за Шахтар, і він показав класний футбол. Тож оберу Ракіцького MVP матчу.

– А які шанси на прохід двох команд перед грою у відповідь?

– 60 на 40 на користь голландців. Матч пройде в Роттердамі, і якщо Шахтар гратиме в такій же манері, то буде дуже важко пройти до чвертьфіналу. Тренерському штабу та всім футболістам потрібно зробити правильні висновки з минулої гри. Не забуваймо, що повернуться до ладу та ключові захисники. Сподіваюся, що в Нідерландах ми побачимо інший футбол у виконанні Гірників.

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Происшествия
Поделитесь новостью с друзьями