Популярные темы

Александр Чижевский: «Фейеноорд больше наиграл на победу»

Дата: 10 марта 2023 в 15:24


Александр Чижевский:
Стоковые изображения от Depositphotos

Колишній захисник «Шахтаря» та збірної України Олександр Чижевський прокоментував результат поєдинку 1/8 фіналу Ліги Європи «гірників» з «Феєнордом» (1:1).

– Звичайно, Феєнорд більше награв на перемогу. Якщо відверто, то я не очікував, що домінування гостей буде таким відчутним. Але нічого не вдієш, «гірники» зіграли так, як дозволив опонент.

– З різних причин у номінальних господарів були відсутні основні гравці оборони – Бондар, Mихайличенко, Корнієнко, Конопля…

– Як на мене, це аж ніяк не позначилося на ході протистояння. Адже й за їхньої присутності дії «гірників» все одно були б загострені на обороні. Я не можу сказати, що вчора захист Шахтаря нагадував такий собі прохідний двір. Зокрема, їхній воротар Трубін виручив лише у 2-3 моментах.

– Як Вам повернення ветерана Ракицького?

– В центрі оборони Ярослав зіграв на своєму рівні. І нехай деякі експерти твердять, що його гол був випадковим, все ж, головне, що від його спини м'яч потрапив до сітки воріт гостей. Саме це взяття воріт Феєнорда дозволило Шахтарю здобути такі дорогоцінні бали в рейтингу УЄФА.

– І все ж, чому ігрова перевага Феєнорда була такою відчутною?

– Гості швидше приймали рішення в середній зоні, ефективніше діяли на флангах, було нелегко передбачити звідки чекати небезпеку. Тому підопічним Ігора Йовічевича нічого не залишалося, як більше діяти з оглядкою на тили. Добре, що все закінчилося підписанням мирної угоди.

– На Вашу думку хтось з «гірників» випадав з ансамблю?

– На перший погляд, більшого можна було очікувати від висунутого на вістря атаки Траоре і Келсі, що його замінив. Але вони, на жаль, з тих нападників, котрі дуже залежні від партнерів, а ті вчора були більше зосереджені на оборонних функціях. Все ж, треба віддати належне «гірникам» за їхню майже стовідсоткову реалізацію у цій єврокубковій кампанії. Адже кожен їхній удар в площину воріт є вкрай небезпечним.

– Через тиждень у матчі-відповіді Ігор Йовічевич зможе розраховувати на всіх ключових виконавців. Це стане для «гірників»  додатковою підмогою?

– Шанси на вихід до наступного раунду суперників я оцінюю, як 50 на 50. Враховуючи те, що Феєнорд буде забезпечений шаленою підтримкою вболівальників, то донеччани знову будуть змушені відбиватися, терпіти і чекати на свій шанс біля воріт нідерландців. Але коли врахувати, яким фартовим є нинішній Шахтар, то, повірте, все може бути…

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями