Популярные темы

ВСУ получили шведские ЗРК RBS 70

Дата: 09 марта 2023 в 03:54


ВСУ получили шведские ЗРК RBS 70
Стоковые изображения от Depositphotos

Українська армія отримала шведські ЗРК малої дальності RBS 70.  Новину оприлюднила команда Ukraine Weapons Tracker, пише Мілітарний.

Установку цього зенітно-ракетного комплексу помітили на фотографії бійця новоствореної 88-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Наразі достемено невідомо, хто передав цей тип озброєння Україні, проте імовірними донорами можуть бути Швеція, Норвегія, Литва та Латвія, котрі використовують такі комплекси та активно підтримують Україну у війні проти Росії.

RBS 70 – це шведський переносний зенітний ракетний комплекс ближнього радіуса дії виробництва компанії Saab Bofors Dynamics.

Цей зенітний комлекс командно-керований, управління ракетою відбувається лазером: за його променем створюється коридор, по якому летить ракета.

Ключова перевага цього комплексу – можливість ефективно працювати в умовах протидії термічними пастками або засобами РЕБ.

Комплекс має на озброєнні декілька типів зенітних ракет – Rb 70 Mk.1, Mk.2 та Bolide. Від їхнього використання залежить ефективність комплексу. Загалом його тактико-технічні характеристики дозволяють уражати цілі на відстанях до 5000-8000 метрів та на висотах до 3000-5000 метрів.

RBS 70 важить 87 кілограмів та цілком рухомий. Концептуально цей комплекс перебуває у ніші між переносними зенітно-ракетними комплексами типу «Игла» або Stinger та великими зенітними комплексами, що встановлюються на автотранспорт.

Пускова установка зенітної системи складається з триноги, прицільного пристрою і транспортно-пускового контейнера (ТПК) із зенітною ракетою. Обслуга складається із двох осіб.

У режимі спостереження за повітряною обстановкою командно-пусковий блок (КПБ) комплексу має аналоговий роз’єм для підключення кабелю з трьохкоординатною РЛС виявлення та супроводу цілей Giraffe або іншої аналогічної їй.

РЛС дозволяє працювати у будь яких погодних умовах. При наведенні на ціль автоматично коригує точність наведення комплексу оператором за допомогою звукових сигналів.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями