Популярные темы

«Бенфика» громит «Брюгге» в Лиссабоне и выходит в четвертьфинал Лиги чемпионов

Дата: 08 марта 2023 в 04:04 Категория: Новости спорта



Стоковые изображения от Depositphotos

07.03.2023. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Матч-відповідь (перший матч — 2:0)
Португалія. Лісабон. Стадіон «Да Луш»
Головний арбітр: Халіл Мелер (Туреччина)
Асистенти: Мустафа Емре Ейсой (Туреччина), Чевдет Комуркуоглу (Туреччина)
Бенфіка (Лісабон, Португалія) — Брюгге (Бельгія) 5:1
Голи: Сілва, 38, Рамуш, 45+2, Рамуш, 57, Маріу, 71 (пен.), Нерес, 77 — Меєр, 87
Бенфіка: Влаходімос, Грімальдо, Силва, Отаменді (Родрігес, 74), Бах (Жилберто, 63), Луїш, Маріу (Невеш, 74), Сілва, Аурснес, Чікіньо (Нерес, 63), Рамуш
Тренер: Роджер Шмидт
Брюгге: Міньйоле, Мата (Одої, 63), Меєр, Сілла, Мехеле, Нільсен, Ванакен (Рітс, 75), Ланґ (Оньєдіка, 46), Сова (Нуса, 75), Б'юкенен, Яремчук (Хутґла, 62)
Тренер: Скотт Паркер
Попередження: Отаменді, 29 — Яремчук, 17, Ланґ, 20, Сілла, 43, Меєр, 48

Три тижні тому «Бенфіка» у Бельгії здобула доволі впевнену перемогу з рахунком 2:0. «Брюгге» нині переживає не найкращі свої часи, а тому надію на камбек у Лісабоні мали хіба найвідданіші та найфанатичніші вболівальники «синьо-чорних». Єдине, що могло б допомогти гостям у матчі-відповіді – швидкий гол, а бажано й не один. Однак ніякого активного старту від команди Скотта Паркера ми не побачили.

«Орли», не надто напружуючись, мали помітну перевагу над суперником у першій половині 1-го тайму й навіть забили швидкий гол (Жоау Маріу ефектно переправив м’яч у сітку п’яткою), але його було справедливо відмінено через офсайд у Рамуша у зародку результативної комбінації. Й таких атак без чіткого дотримання офсайдної лінії було ще кілька. Ще у кількох епізодах команду рятували Міньйоле та захисники.

Ближче до середини тайму потроху напружувати оборону «Бенфікі» нарешті почали й гравці «Брюгге». Простріл Яремчука заблокував захисник лісабонців, Ганс Ванакен ударом в стінку загубив дуже перспективний штрафний удар. І як тільки бельгійці трохи розкрилися, так відразу й отримали контратаку. «Орли» у кілька пасів блискуче вийшли з оборони, Жоау Маріу запустив по флангу Рамуша, Гонсалу пробіг від центральної лінії майже до кута карного майданчика й вирізав передачу на Рафу Сілву, котрий спокійно прийняв м’яч, підробив його під удар і, власне, чітко пробив у кут воріт Міньйоле.

У доданий до першого тайму час португальці фактично закрили гру. І знову варто відзначити злагоджену роботу Жоау Маріу та Рамуша. Перший віддав класний пас на партнера, а Гонсалу технічно розібрався з двома суперника й чітко пробив з-під третього. На початку 2-го тайму склалося враження, що команда Скотта Паркера подумки залишилася у роздягальні, бо її геть не було видно на полі. Натомість «Орли» на 57-й хвилині довели свою загальну перевагу до п’яти м’ячів. Аурснес підключив до атаки Грімальдо, іспанець прострілив, а Гонсало Рамуш спокійно переправив м’яч у ворота.

Далі – більше. На 70-й хвилині Лубада Сілла зніс у карному майданчику Жілберто, котрий незадовго до того вийшов на заміну, а Жоау Маріу чітко виконав удар з позначки. А ще за кілька хвилин «Бенфіка» повела 5:0 – відзначився Давід Нерес, котрому асистував Жоау Невеш. Тобто вклад у загальну перемогу внесли ще два джокери Рогера Шмідта. Наприкінці зустрічі латераль гостей Бйорн Меєр забив чудовий гол ударом у дев’ятку, розмочивши рахунок, і це було красиве завершення поєдинку. 5:1 – «Бенфіка» стає першим чвертьфіналістом ЛЧ 2022-23.

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости спорта
Поделитесь новостью с друзьями