Популярные темы

Иван Бобко: «В «Карпатах» нет никакой дедовщины»

Дата: 04 марта 2023 в 17:04


Иван Бобко:
Стоковые изображения от Depositphotos

Новачок «Карпат» Іван Бобко поділився думками від свого перебування у команді, головну ціль «зелено-білих», та на яких позиціях готовий грати.

– Як оціниш збори в Хусті?

– Вважаю, що у нас були хороші умови: від харчування до тренувального поля, на якому ми займалися. Тренувальний процес є доволі цікавим та певною мірою новим для мене. Відрізняється схема гри від тієї, яка була в попередніх клубах. Також я зіткнувся з новими тактичними напрацюваннями та вимогами. Я би не сказав, що сильно змінюються мої функції у цій тактиці, яку ми відпрацьовуємо. Є деякі нові деталі, адже я мав досвід гри у схемі з чотирма захисниками, а зараз у «Карпатах» ми використовуємо трьох центрбеків. Однак я залишаюся грати на своїй рідній позиції – центрального півзахисника.

– Де було важче: у Львові чи в Хусті?

– Два різні етапи. У Львові було більше об’ємної бігової роботи, що теж є необхідним у підготовчих зборах. У Хусті було більше занять з тактики та вправ із м’ячем. У нас хороші фізичні навантаження, маємо час для відновлення, тому все гаразд.

– Ти один із найдосвідченіших гравців «Карпат» саме зараз, тобі 32 роки. Як до тебе звертаються молоді хлопці в команді, яким по 17-18 років – Іване Михайловичу?

– (Сміється – прим.). Ні, в нас немає жодної дідівщини. Це в мене у паспорті 32 роки, але я відчуваю себе молодшим.

– Один з твоїх конкурентів за позицією – Артур Шах, якому 17 років. Чи ділишся ти з ним своїм досвідом та чи допомагаєш йому?

– Наразі ми багато не спілкувалися з Артуром, але вже можу відзначити, що це дуже талановитий хлопець, у нього може бути велике майбутнє. Йому потрібно виконувати вказівки тренерського штабу та показувати свою гру. Я із задоволенням буду ділитися своїм досвідом, підказувати молодим хлопцям, щоб вони розвивалися та прогресували.

– Як тобі взагалі команда, що можеш відзначити за час перебування в «Карпатах»?

– Дуже амбіційна команда, клуб хоче повернутися до української Прем’єр-ліги, досягати серйозних цілей та завдань. Мотивація зашкалює, ми з нетерпінням очікуємо початку чемпіонату. Хочеться віддати всі свої сили, щоб допомогти команді вийти в УПЛ. З усіма хлопцями спілкуюся нормально, адаптацію пройшов вдало. У нас хороший колектив і я радий опинитися в «Карпатах».

– Ти граєш на позиції центрального півзахисника. Чи уявляєш ти себе у лінії атаки чи захисту?

– Центрального нападника навряд чи я б зіграв. А ось інсайда, латераля або центрального захисника теоретично можна. Якщо треба буде, то я зіграю на будь-якій позиції, — сказав Бобко у коментарі клубній пресслужбі.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями