Популярные темы

ФутБайки. Это квартира Продана?

Дата: 01 марта 2023 в 12:14


ФутБайки. Это квартира Продана?
Стоковые изображения от Depositphotos

День народження Ігоря Продана, що з'явився на світ у 1976-му, випадає раз на чотири роки. І нехай нинішній рік — не високосний, та це не заважає нам привітати колишнього форварда з іменинами та згадати цікаву історію, пов'язану з його ім'ям. 

Ігор колись грав у «Оболоні». У тій самій, що вважається класичною. Яка без зірок у складі давала прикурити багатьом значно заможнішим клубам. Так ось у 2005 році Продан вирішив змінити футбольну прописку — з Києва переїхав до Харкова, уклав угоду з «Арсеналом», який потім трансформувався у «Харків». Там, щоправда, надовго не затримався. Уже наступного року захищав кольори «Закарпаття».

А коли Ігор залишав Харків — місто та клуб — сталася доволі кумедна історія. Свідком якої я був сам.

2005 рік, день і місяць точно вже не пригадаю. Та й це не надто важливо. Важливі інші факти, котрі пам'ятаю й досі. Редакція газети «Спорт-Експрес в Україні». До величезних розмірів кімнати, в якій розміщувався відділ «Футболу», заходить шеф Гена Чеховський. І каже: «Щось рано ви розслабилися, хлопці, у нас ціла полоса (на хвилиночку! — формату А2) гуляє. Треба чимось заповнювати. З кожного — по інтерв'ю. Терміново!»

Це було дуже переконливо. Справило враження на колектив, переважно молодих журналістів. І вони взялися за справу. Слава Лашук, відповідальний за висвітлення «Харкова», одразу ж видав:

— О, а я затетефоную Ігорю Продану. Давно з ним не спілкувався. 

— Ну давай, — схвально відгукнулися старші його колеги. 

Не знаю, чи мав тоді Ігор Продан мобільний. Можливо, й мав, але його номеру у Слави не було — тому набирав харківську квартиру форварда.

Гудки. Ніхто не піднімає. Колега Лашук уже збирався покласти слухавку, аж раптом на тому дроті почувся жіночий голос.

— Ало, це квартира Продана? — запитав молодий журналіст.

Жінка в істериці: 

— Як продана? Коли?.. 

...У слухавці — до болю знайомі гудки відбою. Господарка квартири не знала, що житло у неї знімав футбольний клуб для свого гравця, прізвище якого — Продан. Ігор Продан. 

Читай також: Перша ліга. Контрольні матчі. Що творить «Скорук»

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями