Популярные темы

Вторая лига. Четыре клуба сменили тренеров: от молодого Здирко до опытнейшего Пархоменко

Дата: 26 февраля 2023 в 15:14 Категория: Новости спорта


Вторая лига. Четыре клуба сменили тренеров: от молодого Здирко до опытнейшего Пархоменко
Стоковые изображения от Depositphotos

FootBoom — про наставників клубів другої ліги.

Узимку майже половина команд змінила головних тренерів. Причини, що змусили керівників вдатися до таких непопулярних кроків, звісно, різні. Когось не влаштовував рівень фахівця, десь вирішили піти іншим шляхом... Що найцікавіше, дві відставки з чотирьох — серед лідерів другої ліги.

«Реал-Фарма» та «Чайка» з відомих лише їм обставин затіяли «революції». Втім, у випадку з одеситами — нічого дивного. До постійних змін у «Реал-Фармі» футбольна громадскість уже звикла. Юрій Куліш привів команду до зимового «срібла», а його раптом звільняють. Незрозуміло. Чи буде «спокійне життя» у Андрія Пархоменка (на фото),  фахівця безумовно талановитого, ніхто не знає. І чи затримається він у «фармацевтичному» клубі — також невідомо. І гарні результати, як засвідчує практика, тут не грають головну роль. До слова, це підтверджує й відставка Дениса Хомутова з «Чайки».

З «Вастом» усе зрозуміло. Артем Чорній провалився (7 місце). Досвіду тренерського не мав, як і не мав авторитету серед гравців, а одних лише амбіцій виявилося недостатньо, щоб досягати успіхів на футбольному полі. Не дивно, що врешті молодому фахівцю сказали знімати бутси зі стіни та поновлювати ігрову кар'єру...

Найнеочікуваніше, на перший погляд,  рішення прийняли в Кременчуці, «розмінявши» найдосвідченішого Юрія Чумака на молодого Ярослава Здирка. Втім, це лише на перший погляд, бо стратегія та розвиток «Кременя» змушує його керівників дивитися в майбутнє. Перехід на молодих виконавців себе вже виправдовує (Єрмолов перейшов у «Металіст», Галатою, Азізовим, Матвєєвим, Фальковським цікавляться інші клуби). На цьому тлі поява в другій команді 35-річного фахівця — крок цілком зрозумілий. Здирко став одним з наймолодших головних тренерів в українському футболі та другим за віком — у другій лізі після 33-річного Віктора Куряти з «Рубікона». 

Та чи останні це зміни в нинішнє міжсезоння?..

Усі дані — на 26.02.2023.

Читайте также: Александр Каденко: «Наша задача — сделать качественный продукт»

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости спорта
Поделитесь новостью с друзьями