Популярные темы

«Александрия»: чего ждать от нового штаба

Дата: 26 февраля 2023 в 13:44



Стоковые изображения от Depositphotos

FootBoom — про те, як «Олександрія» провела зимовий етап підготовки під керівництвом нового головного тренера Руслана Ротаня. 

— Усе, що було заплановано тренерським штабом на зимові збори, виконано в повному обсязі, — заявив після повернення з Туреччини Руслан Ротань.

Слова банальні, котрі, зазвичай, лунають з вуст кожного головного тренера після завершення зборів. Нічого нового. Суттєвих змін, крім кадрових, поки що немає. Та й не може бути, бо від часу призначення 41-річного фахівця головним тренером «Олександрії» минуло надто мало часу. В якійсь мірі це підтверджує й сам Ротань: «Ми змінюємо стиль гри, це не швидкий процес».

Як розцінювати ці слова? По-різному можна. З одного боку тренер дає зрозуміти, що «Олександрія» змінюється й зовнішньо, й внутрішньо. Що він перебудовує команду, і це вже буде не команда Юрія Гури, а його, Ротаня. І що цей процес може затягнутися. З іншого боку, новий тренер цією заявою наче страхується від можливих невдач, бо, як ми пам'ятаємо, ніхто завдань з «городян» не знімав. Потрапити до трійки повинні. З цією самою метою, нагадаю, й запрошували колишнього збірника України. Мовляв, Гура не впорається, а Ротаню під силу...

Робити передчасні висновки — це непрофесійно. Робити висновки лише по товариських матчах — як мінімум неправильно. Можна на зборах усе програти, а в офіційних іграх досягти максимальному результату. Й навпаки. У мене досі перед очима «Зоря» 90-х, котра стала чемпіоном зимового міжсезоння, а потім з тріском вилетіла з вищої ліги...

«Олександрія» Ротаня взимку грала гірше, ніж хотілося б. Дві перемоги в десяти спарингах — мізер, 20 відсотків від загальної кількості. Турбує, однак, не це, а надто низька результативність. Одинадцять забитих м'ячів усього, в чотирьох випадках «городяни» взагалі не могли вразити ворота суперників. А серед найкращих бомбардирів — жодного форварда. Ось це, дійсно, проблема. З атакуючою ланкою й надто з нападниками прямо біда, з якою зіткнувся ще тодішній головний тренер Юрій Гура. Як він не намагався вирішити проблему форварда, однак не вдалося. Влітку керівництво відпустило (попри заперечення тренера!) Устименка, а ті, що були в наявності — Кобзар і Гунічев — при всій до них повазі, на провідні ролі не тягнули. Гурі обіцяли Кулакова з «Шахтаря» — не взяли, обіцяли тепер і Ротаню. Результат так само незадовільний.

Відсутність забивного нападника — одна з проблем нинішньої «Олександрії». Руслану Ротаню та його команді доведеться якось її вирішувати. Вочевидь, за рахунок лише внутрішніх кадрів. Це і стане першою перевіркою нового штабу на міцність.

Проте найголовніші випробування — попереду. 

Читайте также: Кирилл Ковалец травмировался в Турции

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями