Популярные темы

Бывшему вице-президенту «Динамо приписывают лобирование интересов российского бизнеса в Украине

Дата: 24 февраля 2023 в 17:04 Категория: Новости экономики


Бывшему вице-президенту
Стоковые изображения от Depositphotos

«Українська правда» опублікувала розслідування стосовно Леоніда Ашкеназі, якого видання називає віцепрезидентом київського «Динамо».

Як нам заявили в клубі, Ашкеназі припинив бути віцепрезидентом в січні 2022 року. Втім, інформація про нього на офіційному сайті була ще 22 лютого 2023 року.

За даними джерела, що підтверджує і сам Ашкеназі, він був у іспанській Марбельї. «УП» повідомляє, що Ашкеназі, бувши призовного віку (59 років, призовний вік — 18-60 років), виїхав з України завдяки довідці від Міністерства оборони, що він є спеціалістом з літальних апаратів. В Іспанії він проводив зустрічі з різними бізнесменами, зокрема російського походження. Вказано, що за Ашкеназі до місцевого готелю приїжджав віцепрезидент Дмитро Петровський («УП» називає Петровського віцепрезидентом Федерації боксу України. Уточнюємо: Петровський був віцепрезом у ФБУ Володимира Продивуса, якого позбавлено посади. В нинішньому керівному органі ФБУ Петровського немає — прим). Ашкеназі стверджує, що Петровський просто підвіз його на зустріч.

Згодом журналісти помітили, як Петровський проводжає з ресторану, де відбулась зустріч, російського бізнесмена Іллю Хайкіна. Раніше він мав великий бізнес у Росії, але після відкриття кримінальних справ і звинувачень у шахрайстві Хайкін втік з країни та почав жити у Великій Британії та Іспанії. «УП» стверджує, що бізнесмен має британський паспорт і за допомогою Ашкеназі планує зайти в будівельний бізнес в Україні. Також повідомляється, що у Ашкеназі є функція вирішувати питання, пов'язані з російським бізнесом або бізнесом, пов'язаним з Росією.

Крім того, стверджується, Ашкеназі безплатно мешкає у готелі Premier Palace. Печерський суд раніше наклав арешт на мережу готелів Premier, до якої входить і Premier Palace. Сам він це заперечує і каже, що сплачує за проживання. «Українська правда» повідомляє, що офіційною власницею мережі готелів є Наталія Селіванова — цивільна дружина одного з лідерів наближеної до Кремля «Лужниківської групи» Михайла Воєводіна. Неофіційні власники — росіяни Олександр Бабаков, Євген Гінер (президент ЦСКА) та Михайло Воєводін. Бабаков — віцеспікер Держдуми Росії. Воєводін — «злодій у законі» та перебуває під санкціями в Україні.

Сам Ашкеназі заперечує свої зв'язки з «Лужниківською групою». 26 грудня минулого року його затримали на кордоні та виявили в його телефоні близько 200 контактів з Росії. Він стверджує, що це пов'язано з його футбольними справами.

Читайте также: «Динамо» в Турции: подготовка к двум спаррингам с латвийцами, игра в два касания (+Фото)

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости экономики
Поделитесь новостью с друзьями