Популярные темы

Александр Косырин: «Если бы Довбик играл с АЕКом, возможно, забил бы гол, а может и два»

Дата: 24 февраля 2023 в 16:04


Александр Косырин:
Стоковые изображения от Depositphotos

Ексфорвард збірної України Олександр Косирін — про матч-відповідь раунду плей-оф Ліги конференцій «Дніпро-1» – АЕК (0:0).

— Вже за день до поєдинку у відповідь ми побачили інформацію, що лідер Дніпра-1 Артем Довбик пропустить найважливіший матч з АЕКом. Ця інформація додала негативу?

– Безперечно, Довбик найсильніший футболіст у команді Дніпро-1. Він знаходиться у самому розквіті сил і багато забиває. Та й взагалі гра команди, в атаці підлаштована під нього. Зрозуміло, що тренерський штаб на чолі з Олександром Кучером намагався щось награти, але як це зробити за день? Мабуть, був би Довбик на футбольному полі, він би зміг забити гол, а може й два.

– Лише відсутність Артема Довбика не дозволила Дніпру-1 відзначитися в матчі проти АЕКа?

– Вважаю, що тривала зимова пауза не грає на руку нашим командам. Наприкінці листопада українські футбольні клуби завершують першу частину сезону. Потім відпустка та довгі збори. Думаю, що останні роки лише Шахтар та київське Динамо вже звикли до офіційних матчів у лютому.

Для Дніпра-1 це все новий досвід. А так, гравці Дніпра-1 зібралися на Різдво і всі кудись їздять, безліч перельотів. Дивіться, вони готувалися у Туреччині, потім тиждень були на Кіпрі та тиждень у Словаччині. Не знаю, чи вони бачили свої сім’ї за цей час. Це досить важко.

 За грою у другому матчі була у когось перевага?

– Загалом це були приблизно рівні команди. Єдине, що українській команді так і не вдалося забити гол. Хоча, пригадаємо, у першому таймі гарний момент мав Піхальонок, а у другому таймі Пеглоу потужно вистрілив здалеку – гостей врятувала штанга. А найреальніший момент забити гол, я вважаю, мав Гуцуляк, але після його удару головою м’яч пролетів поряд зі штангою.

– Як вам новачки Дніпра-1? Чи встигли розглянути якості Хайнера, Пеглоу та Мінго?

– Ще рано робити якісь висновки. Вони лише звикають до нової команди, стилю гри Дніпра-1. Хотілося б, щоб вони допомогли своїй новій команді, бо обойма футболістів у Дніпра-1 дуже маленька.

– Наразі команди з Кіпру стають каменем спотикання для вітчизняних клубів. У ваш час такого не було.

– Справді, 20 років тому ми й назв клубів із Мальти, Люксембургу та Кіпру не знали. Ми розуміли, що виходячи на поле проти команд із цих країн, їх обіграємо. Але футбол вирівнюється. Вже просто так нікого не обіграєш. Та ще й ситуація в нашій країні, коли у нас триває війна, не сприяє розвитку футболу.

– На початку березня стартує друга частина української Прем’єр-ліги. У перших матчах Дніпро-1 зіграє з Олександрією та Динамо. Якщо не буде Довбика, чи це сильно позначиться на результатах команди, яка бореться за чемпіонство?

– Звичайно, це проблема для команди і дуже серйозна. Плюс, ми не знаємо, якої якості будуть футбольні поля. Погодна весна ще не розпочнеться. Вважаю, що буде багато силового футболу, багато боротьби та єдиноборств. Довбик потрібний Дніпру-1.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями