Популярные темы

Австралия передаст Украине БПЛА на 33 миллиона долларов

Дата: 24 февраля 2023 в 00:24 Категория: Новости экономики


Австралия передаст Украине БПЛА на 33 миллиона долларов
Стоковые изображения от Depositphotos

Австралія вирішила розширити санкції проти рф та надіслати Україні розвідувальні безпілотники вартістю 33 мільйони доларів, повідомляє «Мілітарний». Кількість і тип дронів не уточнюється, ці безпілотні авіаційні комплекси не мають зброї, але можуть допомогти українським військовим контролювати пересування росіян. В уряді Австралії запевняють, що ці безпілотники забезпечать оперативну розвідку на полі бою.

– Ця підтримка надасть Збройним силам України можливості розвідки, спостереження та розвідки на полі бою, оскільки вони продовжують боротися з необґрунтованою агресією росії, – заявив міністр оборони Австралії Річард Марлес.

Загалом Австралія надала Україні військову допомогу на 510 мільйонів доларів включно з 90 бронемашинами Bushmaster – хоча графік їхньої доставки залишається таємним – австралійський колісний повнопривідний бронеавтомобіль Bushmaster призначений для транспортування військовослужбовців у район виконання завдання. У червні минулого року Австралія почала передачу Україні бронетранспортерів M113. Також Австралія, разом із Францією, постачатимуть Україні артилерійські боєприпаси.

Читайте также: Страны G7 выделят 39 млрд долларов на финансовую помощь Украине в 2023 году

Міністерка закордонних справ Австралії Пенні Вонг зазначила, що санкційний режим Австралії проти рф – найбільший і це відображає підтримку народу України та основних норм суверенітету та територіальної цілісності.

– Австралія запроваджує додаткові санкції проти осіб у російському уряді, тих, хто допомагає продовжувати цю війну, тих, хто фінансує цю війну, і тих, хто поширює неправду для виправдання цієї війни, – зазначила Вонг.

Читайте также: Испания передаст Украине 10 танков Leopard 2А4

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости экономики
Поделитесь новостью с друзьями