Популярные темы

Александр Каденко: «Наша задача — сделать качественный продукт»

Дата: 22 февраля 2023 в 22:54


Александр Каденко:
Стоковые изображения от Depositphotos

Очільник Професіональної футбольної ліги Олександр Каденко відповів на актуальні запитання FootBoom. 

— Ви спілкуєтесь з керівниками клубів. Яка на сьогодні ситуація? Чи всі команди готуються до поновлення сезону?  — цікавлюсь у функціонера. 

— На даний час — усі. Відмовників немає. Звісно, є клуби, що відчувають труднощі, однак сподіваємось, вони їх подолають.

— Заявкова кампанія стартувала. Як вона проходить? 

— Згідно графіка. Ми перейшли на режим «онлайн», тож менеджерам клубів тепер не обов'язково їхати до столиці, щоб оформити заявку своїх команд. Деяким клубам, не приховуватиму, йдемо назустріч, якщо просять відтермінити заявку на день-другий. Це не проблема.

— Уперше за часів свого існування ПФЛ організувала зимовий Кубок, офіційний турнір за участю як професіональних, так і аматорських клубів. Наскільки складно було реалізувати цю ідею і чи буде продовження?

— Ідея виникла не випадково, бо клуби самі просили організувати офіційні змагання. Через військові дії виїзд за кордон став практично неможливий, а провести якісні та головне — гарантовано! — спаринги стає дедалі важче. Спочатку планувалося,  що в зимовому Кубку ПФЛ візьмуть участь 12-15 команд, але деякі з них, на жаль, в останню мить відмовилися. Причини не називали. Сподіваюсь, наступного року турнір розширить свою географію, збільшиться й кількість учасників. В ідеалі — це кілька груп з подальшим плей-офф.

— Наразі в першій лізі маємо 16 клубів і в другій — 10. Чи працюєте над збільшенням кількості учасників з нового сезону? Хто готовий повернутися до числа професіоналів?

— Одразу зазначу, що маємо 26 команд, а клубів — 24. Бо «Кремінь» і «Металург» представлені двома колективами. Зі свого боку ПФЛ робить і робитиме все, щоб максимально підтримувати нашу велику родину. Під цим словом я маю на увазі наші клуби. Уперше за часів незалежності ПФЛ отримала титульного спонсора, також уперше клуби не платять за арбітраж, є технічний спонсор, змагання висвітлюються на YouTube. Тобто ми не стоїмо на місці, крок за кроком йдемо вперед. Наше завдання — зробити якісний продукт, яким пишатимуться усі. Розумію, що зараз про це говорити не на часі, однак вірю, що коли закінчиться війна, ми будемо йти до нашої мети разом із клубами. 

Щодо потенційних новачків, то вже проходять атестацію «Лівий берег», «Поділля», «Агробізнес», «Вікторія», деякі аматорські колективи. Поки не готовий сказати, скільки команд заявиться на сезон 2023/34, однак вірю, що їх буде значно більше, ніж сьогодні.

Андрій Філь,  директор «Кременя»:

— Зимовий Кубок — вельми гарна ініціатива від ПФЛ. «Кремінь» підтримав її двома руками. Бачимо, що Олександр Каденко зі своєю командою однодумців не стоїть на місці, постійно знаходиться в пошуку нових ідей, спрямованих на популяризацію гри. Змагальна частина, арбітраж, організація турніру — жодних питань до ПФЛ, все на найвищому рівні. Сподіваємось, що наступного року кількість учасників збільшиться. На мій погляд, було б непогано, якби до них долучилася збірна вільних агентів. Гравці без контрактів матимуть змогу проявити себе, а клуби, можливо, когось взяти на олівець або взазалі підписати. Гадаю, у виграші будуть усі. 

Читайте также: «Горняк-Спорт»: поставщик кадров для элиты

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями