Популярные темы

Ринат Ахметов в течение 2022 года передал на помощь Украине и украинцам 150 млн. долларов

Дата: 22 февраля 2023 в 18:54 Категория: Новости экономики


Ринат Ахметов в течение 2022 года передал на помощь Украине и украинцам 150 млн. долларов
Стоковые изображения от Depositphotos

Президент «Шахтаря» Рінат Ахметов за рік повномасштабної війни з росією через свої бізнеси (SCM, Фонд Ріната Ахметова та «Шахтар») передав на допомогу Україні та українцям 5 млрд грн (150 млн. доларів), інформує офіційний сайт SCM.

— Допомога захисникам України реалізується в рамках мілітарного проєкту «Сталевий фронт Ріната Ахметова». Підрозділи отримують амуніцію, автівки, дрони, спеціальні технічні засоби (тепловізори, далекоміри, камери тощо), фортифікаційні споруди, одяг і взуття, аптечки й турнікети, рації, пальне й інші необхідні речі. Зокрема «Метінвест» розробив і серійно виготовляє модульні укриття для бійців на передовій, здатні витримати навіть артилерійський снаряд. Таких виробів для ЗСУ поставлено вже понад 100. 

Також металургійна Група освоїла виробництво бронесталі. Наразі кожний десятий бронежилет в Україні виготовлений зі сталі «Метінвесту» – усього близько 170 тисяч. Крім того, зі сталі компанії планується виготовити близько 5 тисяч пічок для фронту.

Крім загальної допомоги в 5 млрд грн, додатково 1 млрд грн (25 млн доларів) виділив Ахметов на проєкт «Серце «Азовсталі», що є частиною «Сталевого фронту» та вже стартував. Він спрямований на допомогу військовослужбовцям тих підрозділів України, які перебували в гарнізоні повністю оточеного Маріуполя з лютого по травень 2022 року. В межах програм проєкту підтримка надаватиметься як захисникам міста, так і родинам полонених, безвісти зниклих та загиблих військовослужбовців.

За весь 2022 рік підприємства та бізнеси інвестиційної групи SCM сплатили до бюджетів всіх рівнів 73,2 млрд грн податків. 

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости экономики
Поделитесь новостью с друзьями