Популярные темы

Франция передаст Украине БМП AMX-10P

Дата: 18 февраля 2023 в 00:44


Франция передаст Украине БМП AMX-10P
Стоковые изображения от Depositphotos

Франція готується до передачі Україні 25 знятих з озброєння броньованих машин AMX-10P. Про це, як пише Мілітарний, повідомив журналіст французького видання L’opinion Жан До Мерше.

Заміна застарілих AMX-10P розпочалась у 2008 році. Бойові машини повністю вивели з експлуатації французького війська у 2015 році.

«Більшість розібрано на металобрухт, але все ще є деякі, які можна передати вживаними, як і гармати TRF-1», – написав журналіст.

AMX -10P – це броньована бойова, транспортна та допоміжна машина масою 14,2 тонн виробництва компанії GIAT.

Вона була прийнята на озброєння французької армії у 1973 році. Але сім років тому її змінила бойова броньована машина піхоти VBCI.

Корпус АМХ-10Р виконаний за класичною конструктивною схемою та повністю зварений з алюмінієвих катанних броньових плит зі сплаву AZ5G. БМП забезпечує захист екіпажу від вогню стрілецької зброї та уламків артилерійських снарядів малого калібру. Лобова броня корпусу здатна витримати вогонь бронебійними снарядами із 23-мм автоматичної гармати ЗУ-23-2 і по колу із кулемету КПВТ калібру 14,5-мм.

Основне озброєння АМХ-10Р складається із 20-мм автоматичної нарізної гармати GIAT М693 та спареного з нею 7,62-мм кулемета AANF1. Наведення озброєння в обох площинах здійснюється з допомогою електричних приводів або вручну. Гармата має подвійну систему заряджання, що дозволяє навіднику вибирати тип боєприпасу – осколково-фугасний або бронебійний – залежно від характеру цілі.

Гармата М693 дозволяє вести ефективний вогонь на відстань до 1500 метрів. Бронебійний снаряд має початкову швидкість 1300 м/с і на відстані 1000 метрів пробиває броньовану плиту завтовшки 20 мм. Він здатний вражати радянські БМП-1/2 та інші легкоброньовані машини. Через відсутність системи стабілізації озброєння ефективність гармати відносно невелика: вразити з неї ціль без зупинки практично неможливо.

Читайте также: «Шахтер» направил очередную партию помощи украинским военным (+Фото)

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями