Популярные темы

Тарас Степаненко: «Играли две равные команды, но мы своими шансами более удачно воспользовались»

Дата: 17 февраля 2023 в 16:44


Тарас Степаненко:
Стоковые изображения от Depositphotos

Півзахисник «Шахтаря» Тарас Степаненко поділився думками з клубною пресслужбою після поєдинку Ліги Європи з «Ренном» (2:1).

– Яким матч вийшов для вашої команди та завдяки чому вдалося перемогти?

– Був важкий матч. Але ми на це і розраховували, тому що «Ренн» грає в чемпіонаті, є на ходу, і ми повинні розуміти, що фізично він виглядав краще. Це було видно періодами: ми десь втрачали м’яч, дуже низько сідали. Але план на гру, який ми мали, зробив свою справу: добре закривали зони швидким футболістам, не давали їм користуватися сильними сторонами, забили два гарні м’ячі й заслужено перемогли.

– Коли рахунок став 2:1, чого ви прагнули більше: зіграти обережно чи піти вперед і забити третій?

– Уважаю, слід грати правильно, з розумом, і тому ми не форсували – варто іноді заспокоїти матч, зосередитися. Після пропущеного гола ми створили пару дуже гарних моментів і могли забити ще, а «Ренн» нічого не зробив, окрім ударів з-за меж штрафного, які йшли до рук Трубіну чи повз ворота. Коли граєш на виліт, мусиш діяти уважно, з головою, бо кожен м’яч і кожен результат дуже важливий.

– У який період матчу відчули, що сильніші за опонента?

– Не скажу, що ми сильніші, просто було видно, що ми добре підготувалися, і розуміли, що робити на футбольному полі. Це й відіграло свою роль. У «Ренна» дуже кваліфіковані футболісти, і вони теж мали шанси: десь у грі були відрізки, коли вони переважали. Можу сказати, що дві рівні команди грали, але ми своїми шансами більш вдало скористалися.

– На чому потрібно більше концентруватися в матчі-відповіді?

– Подивимося гру, розберемо, але я гадаю, слід обережніше грати з м’ячем: були моменти, коли ми могли більше потримати, просувати м’яч, перевести з флангу на фланг, а натомість поспішали, хотіли швидко вийти в атаку, що зрештою призводило до втрат. Іноді треба брати з м’ячем перепочинок, адже грати в одному темпі весь матч дуже важко. Тому над темпом гри, над тим, як ми її ведемо, маємо добре попрацювати.

 

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями