Популярные темы

Артем Довбик: «Победы наших воинов обеспечивают «Днепру-1» двойную мотивацию»

Дата: 16 февраля 2023 в 15:14


Артем Довбик:
Стоковые изображения от Depositphotos

Нападник «Дніпра-1» Артем Довбик розповів пресслужбі УЄФА про майбутні стикові матчі в Лізі конференцій, дебют «спортклубівців» у єврокубках і гру у футбол під час війни.

— Про вас по-справжньому заговорили після переможного голу у ворота збірної Швеції в 1/8 фіналу Євро-2020. Що змінив той момент у вашому житті?

— Після того матчу був сплеск моєї популярності, однак я постарався її відкинути і більше сконцентруватися на клубі. Той період моєї міні-слави вже минув, але зараз я відчуваю більше впевненості і готовий допомагати своєму клубу. ЄВРО дав мені важливий досвід, я став більш зрілим гравцем, більш впевненим у своїх силах. Зараз мені це дуже допомагає, і сподіваюся, допомагатиме і в майбутньому.

— У цій Лізі конференцій ви забили п'ять голів і зробили два асисти. Із чим пов'язана така результативність?

— Для нашого клубу це дебют у Європі, тому не тільки я, а й усі гравці по-особливому хочуть себе проявити. На кожен матч ми виходимо дуже зарядженими на перемогу. Думаю, цей заряд є у всієї без винятку команди. Ми всі дуже хочемо перемогти.

— Вийти з групи в дебютному єврокубковому сезоні — саме по собі чимале досягнення. Але воно виглядає ще більш вражаючим, якщо врахувати обставини, в яких опинився «Дніпро-1»...

— Так, для дебютного сезону [в турнірах УЄФА] це вже дуже хороший результат для нашої команди. Але зараз такий час, коли ми повинні насамперед говорити про те, що відбувається в Україні, тому ми дуже хочемо підтримати наш народ.

Це дуже складний момент для всієї України, і для нас, гравців, теж. Ми живемо не вдома, дуже багато переїжджаємо, довго стоїмо на кордонах [при виїзді або в'їзді в Україну]. Це важко, але перемоги наших воїнів забезпечують нам подвійну мотивацію. Ми всі стежимо за новинами, і це дає нам додаткові сили.

— Наскільки складно було усвідомити, що у своєму першому єврокубковому сезоні «Дніпро-1» не може грати вдома?

— Звичайно, нелегко проводити всі матчі за межами нашого рідного міста. Ми дуже сумуємо за Дніпром, але всі нас підтримують, уболівальники нам пишуть. Ми не можемо якось по-іншому сприймати цю ситуацію.

У перші тижні було нерозуміння того, що буде далі, відчуття невизначеності. Але ми підтримували одне одного як могли, спілкувалися, намагалися якось відволіктися, хоча ти щоранку прокидаєшся і дивишся новини, твої думки займає тільки це... Але головне, що ми один одного дуже підтримували, всі були дуже відкриті, кожен був готовий допомогти товаришеві по команді.

— Як загалом оціните прогрес команди в цьому сезоні?

— У команди хороші результати: ми вийшли з групи Ліги конференцій, йдемо на першому місці в чемпіонаті України. Що стосується мене особисто, то я зараз найкращий бомбардир команди й української прем'єр-ліги. Тож у цьому плані в команди все добре, і ми налаштовуємося тільки на позитивні результати в майбутньому. Але найбільше зараз хочеться, щоб у нашій країні все налагодилося, і ми повернулися до мирного життя.

— «Дніпро-1» — дуже молодий клуб. Чим він особливий?

— Я пишаюся можливістю представляти такий клуб, як «Дніпро-1». Усі знають, що це команда з характером. Команда, яка грає до останнього, і ми це демонструємо в кожному матчі. Не буде матчу, в якому ми опустимо руки і просто так дозволимо супернику перемогти. А моя роль — забивати і приносити перемоги нашій команді. Уся команда мене в цьому підтримує, і я зроблю все, що в моїх силах [у протистоянні з АЕКом].

— Який момент був найкращим для «Дніпра-1» у групі Ліги конференцій?

— Думаю, нам особливо вдався матч з «Аполлоном» на виїзді. Це була дуже хороша гра, ми повністю переграли суперника в першому таймі, забили три голи. Ми були впевнені, що здобудемо хороший результат. Та й другий матч із цим же клубом у Кошице за напруженням був чудовим. Нам потрібно було не програти, щоб вийти далі, і ми цього домоглися. Вважаю, що якраз ці матчі варто було б виділити.

— Ви вже зустрічалися з АЕКом у цьому сезоні. Як цього разу домогтися іншого результату в матчах із кіпріотами?

— Думаю, у тих матчах із Ларнакою ми були не зовсім готові, тому що перед цим у нас була дуже велика пауза. Ми були десь фізично не готові до таких поєдинків. Плюс для команди це був дебют у єврокубках. Але цей досвід піде нам на користь, і ми зробимо все, щоб пройти далі.

Цього сезону ми вже перемагали такі команди, як «Шахтар» і «Динамо» [в чемпіонаті України]. Уся команда відчуває впевненість у своїх силах, і думаю, що ми її продемонструємо в цих матчах з АЕКом.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями