Популярные темы

Директор «Кремня»: «Если наш новый тренер достигнет таких результатов, как Моуриньо, — порадуемся за него»

Дата: 15 февраля 2023 в 15:24 Категория: Новости спорта


Директор
Стоковые изображения от Depositphotos

Учора «Кремінь» офіційно представив нового головного тренера другої команди. Ним став 35-річний місцевий фахівець Ярослав Здирко (на фото), який раніше на професіональному рівні не працював. Вибір кременчужан пояснив директор клубу Андрій Філь.

— Після осінньої відставки Юрія Чумака «Кремінь-2» нарешті отримав головного тренера. Схоже, що ви не поспішали з вибором кандидата, підійшли до цього питання дуже ретельно. Не помиляюся?  — запитання функціонеру.

— Не помиляєтеся. Ми розглядали чимало кандидатур, проводили співбесіди з потенційними тренерами, однак свій вибір врешті зупинили саме на Ярославі Здирку. Бачили його роботу в дитячій школі, уміння розмовляти з молоддю. Поспілкувалися з ним і дійшли висновку, що наші погляди на футболі і життя — співпадають. 

— Чим зумовлений вибір в особі Здирка? Не лише його кременчуцькою пропискою?

— Наявість у паспорті кременчуцької прописки не була ключовою при виборі нового головного тренера. Ми спілкувалися з фахівцями з різних регіонів, а головним критерієм для клубу було та залишається вміння працювати з молодими гравцями. Бачимо, як горять очі у Здирка. Йому це цікаво, він живе своєю роботою! Їздить на курси, має ліцензію категорії «В», постійно розвивається...

— Тобто вас не лякає, що Здирко не грав і не працював на професіональному рівні? Хоча той самий Моуріньо теж не мав успішної кар'єри гравця, але яких результатів досяг, як тренер!

— Порівняння з великим Моуріньо для нашого Здирка — надто приємне. Якщо колись доб'ється таких само результатів, як португалець, лише порадіємо за нього. 

— Як проходить його комунікація з тренерами першої команди?

— Можна сміливо сказати, що це — один колектив. Колектив однодумців. Ярослав Здирко присутній на всіх тренуваннях першої команди. Й, навпаки, тренери «Кременя» відвідують заняття дублерів. 

— Хто, орім Здирка, працюватиме у штабі «Кременя-2»?

— Залишився Олександр Зозуля. Він знає цих хлопців ще з дитячої школи. За воротарів відповідає Роман Чумак, який працює й в першій команді.

— І найважливіше. Чи змінилися завдання з приходом нового тренера?

— Ціль незмінна — виховання молоді для головної команди міста. Турнірні завдання — це другорядне.

Читай також: День святого Валентина. 11 «закоханих»: Корнієнко, Горох та інші

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости спорта
Поделитесь новостью с друзьями