Популярные темы

Украинские танкисты начали обучение на Leopard 2 в Польше и Германии

Дата: 14 февраля 2023 в 00:24 Категория: Новости стран мира


Украинские танкисты начали обучение на Leopard 2 в Польше и Германии
Стоковые изображения от Depositphotos

У Польщі розпочались навчання українських військовослужбовців на танках Leopard 2 в рамках програми європейської військової  підтримки EUMAM. Про це повідомляє пресслужба міністерства оборони Польщі у своїх соцмережах.

Президент Польщі Анджей Дуда особисто відвідав полігон 10-ї бронекавалерійської бригади. Там українських військовослужбовців готують до експлуатації танків Leopard 2A4, які Варшава планує передати ЗСУ.

«За дорученням президента України ми починаємо навчання українських танкістів. У навчаннях беруть участь досвідчені бійці, налаштовані на захист Батьківщини. Свою союзницьку діяльність ми здійснюємо через військову та гуманітарну допомогу, а також організовуючи навчання», – заявив президент Польщі Анджей Дуда.

У Німеччині розпочалися навчання українських екіпажів основних бойових танків Leopard 2. Про це повідомила речниця міноборони ФРН, передає Tagesschau.

Навчання відбуватиметься переважно на полігоні школи танкових військ у Мюнстері, що у Нижній Саксонії.

Там вже проходять тренування українські підрозділи на німецьких бойових машинах піхоти (БМП) Marder.

Навчання українських танкових екіпажів планують завершити до кінця першого кварталу, бо саме тоді бойові машини Leopard мають передавати ЗСУ.

Читайте также: Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 13.02.2023

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости стран мира
Поделитесь новостью с друзьями