Популярные темы

Михаил Гечев: «Хочу доказать, что достоин играть в УПЛ»

Дата: 12 февраля 2023 в 01:04


Михаил Гечев:
Стоковые изображения от Depositphotos

Перший зимовий новачок «Минаю» молдовський півзахисник Михаіл Гечев прокоментував своє повернення в Україну та розповів про перебіг зборів команди у турецькій Анталії.

«Мене дуже тепло зустріли в «Минаї». Я говорю і про тренерський штаб, і про футболістів. Мені все подобається. Сподіваюсь, у подальшому така дружня та приємна атмосфера збережуться. Це не перший український клуб у моїй футбольній кар’єрі. Хочеться нарешті проявити себе в УПЛ, тому що залишилась, так би мовити, футбольна недомовленість з мого боку. Я приїхав довести собі, вболівальникам, що здатен виступати у цьому чемпіонаті, допомагати команді досягати позитивних результатів».

– Ти провів у команді вже з десяток тренувань. Відчуваєш, що з’являється взаємопорозуміння з партнерами?

– Звичайно. Допомагає той факт, що я вже був знайомий з Дмитром Нємчаніновим. Дуже приємно приходити в команду, у якій вже є «старі» обличчя. Працюємо на тренуваннях, вже є певна взаємодія. Розумію, що наразі це все ще не так злагоджено, як має бути. Але час є. На початку шляху це нормально. Коли познайомлюсь з хлопцями ближче, стане легше. Тренерський штаб допоможе – підкаже, чому приділити більше уваги, у якому компоненті потрібно додати.

– Як тобі навантаження на тренуваннях?

– У тренерського штаба високі вимоги до фізичного стану. У «Минаї» більш інтенсивні тренування, багато спринтів різних. Чи справляюсь я – це питання до тренерського штабу. Але я викладаюсь на тренуваннях і намагаюсь все виконувати.

– Ти вдруге підписуєш контракт з українським клубом під час війни. Я так розумію, цей факт не лякає тебе і не зупиняє?

– Коли почалась війна, я покинув Україну у перший день. Літом зі мною зв’язались представники «Вересу», повідомили, що чемпіонат відбудеться і клуб розраховує на мене. Я одразу погодився повернутись. Немає людини, яка не боїться війни. Але я зібрав усю мужність і поїхав. Все нормально. Напевно, я не з тих людей, які всього бояться. Розумію, що окрім сирен я нічого і не знаю про війну – не відчув на собі усе горе цих подій. Можливо, якби побачив політ ракети чи почув вибух, точно злякався б.

Молдова з перших днів підтримує українців. Ми приймали людей, намагались допомогти чим можемо. Дуже співчуваємо втратам та віримо у перемогу України.

– Які твої особисті очікування від виступу в УПЛ у поточному сезоні?

– Дуже хочеться грати, зростати як футболіст. Сподіваюсь допомогти команді досягнути тих цілей, які поставить тренерський штаб та керівництво на другу частину чемпіонату. Думаю, що «Минаю» по силам ще піднятись у турнірній таблиці, а вже літом продовжувати працювати, щоб наступного сезону боротись за місце у середині таблиці, — цитує гравця сайт «Миная».

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями