Популярные темы

КДК УАФ пожизненно запретил деятельность, связанную с футболом, Сергею Шевченко за сотрудничество с оккупантами

Дата: 09 февраля 2023 в 20:24 Категория: Новости спорта


КДК УАФ пожизненно запретил деятельность, связанную с футболом, Сергею Шевченко за сотрудничество с оккупантами
Стоковые изображения от Depositphotos

Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ довічно заборонив особам, які співпрацюють з окупаційною владою, вести діяльність, пов’язану з футболом, повідомляє ресурс «Мост», посилаючись на пресслужба УАФ.

Зокрема, під санкції потрапив президент СК «Таврія», депутат Херсонської облради Едуард Репілевський та колишній тренер цього ж клубу Сергій Шевченко. Нагадаємо, у травні 2022 року Репілевський разом з гауляйтером Нової Каховки Леонтьєвим відкрив футбольний турнір, присвячений Дню перемоги.

Сам ФК «Таврія», який свого часу перебазувався із Сімферополя на Херсонщину, у кінці березня 2022 року заявив про припинення свого існування. Український тренер і в минулому футболіст Сергій Шевченко, який очолював сімферопольську «Таврію» і який також потрапив під санкції УАФ, влітку 2022 року став наставником створеного російською окупаційною владою Херсона ФК «Фрегат».

Нагадаємо, з 2014 року Шевченко очолював сімферопольську «Таврію», після чого працював в анексованому Криму з «ТСК-Таврією» та російським «Сахаліном». В Україні він також очолював ФК «Миколаїв» та херсонський «Кристал», на базі якого окупаційна влада і створила ФК «Фрегат».

Зазначимо, також у провадженні КДК УАФ перебувають справи щодо можливих порушень Кодексу етики і чесної гри УАФ футболістами та тренерами, «які продовжують працювати на території країни-агресора або переїхали туди після повномасштабного вторгнення росії в Україну».

Серед них — футболіст Олександр Масалов. Свого часу Масалов захищав кольори «Титана» з Армянська, херсонського «Кристала», «Сум», алчевської «Сталі», дніпродзержинської «Сталі» та ФК «Полтава». На початку липня 2016 року він став гравцем харківського «Геліоса». З 2017-го по 2018 рік виступав за сімферопольську «Таврію».

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости спорта
Поделитесь новостью с друзьями