Популярные темы

Владимир Цыткин: «В Украине сейчас нет хороших вратарей. Единственное исключение — Ризнык»

Дата: 07 февраля 2023 в 13:54


Владимир Цыткин:
Стоковые изображения от Depositphotos

Колишній воротар «Динамо» та тренер юнацький збірних України Володимир Циткін поділився думкою про українських воротарів.

— Я не можу назвати Луніна найкращим воротарем України, тому що він не грає. Щоб його впізнати, потрібно, щоб він відіграв хоча б півсезону-сезону. Що стосується топ-3 найкращих воротарів України.

Зроблю зараз жорстку заяву: я вважаю, що в Україні зараз немає хороших воротарів. Єдиний виняток — Різник. Він дуже талановитий хлопець. Луніну пощастило, що з ним працював Кернозенко, а Різнику дуже пощастило, що з ним працювали Долганський і Остапенко. Це два тренери, які зробили з нього воротаря.

Різник — дуже серйозна постать в українському воротарському цеху, тому я не розумію, чому в нього було мало практики в збірній. Я вважаю, що він сильніший, аніж Бущан і Трубін.

— Чому?

— У Бущана і Трубина є маса недоліків. З їхньою антропометрією вони дуже погано грають на виходах. Але це біда всіх українських воротарів. Також у них дуже багато технічного браку, є проблеми з тактикою. Бущану і Трубіну ще треба багато працювати, аби досягти гарного рівня.

— Якщо ви ви могли вибрати в свою команду одного воротаря, кого ви взяли: Луніна чи Різника?

— Швидше за все — Різника. Після трьох років у «Реалі» Лунін навряд чи погодиться перейти до ФК «Хуст» (сміється). А якщо чесно, то Різник мені більше подобається своєю манерою гри. Він добре діє на виходах, і в цьому компоненті він кращий за Луніна.

— Закінчуючи тему з Різником, він може вирости в топ-гравця і заграти в європейському гранді?

— Я в цьому не сумніваюсь. Але є одна проблема — йому потрібно вчасно виїхати. Я думаю, він уже пересиджує у «Ворсклі» і УПЛ. Він уже готовий до найкращого європейського чемпіонату. Зараз Різник зможе грати в будь-якій середній команді Бундесліги, Ла Ліги або Ліги 1, а потім вже перейти на топ-рівень.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями