Популярные темы

Клейтон Хавьер: «Желаю, чтобы «Металлист 1925» стал чемпионом Украины»

Дата: 07 февраля 2023 в 01:24 Категория: Новости спорта


Клейтон Хавьер:
Стоковые изображения от Depositphotos

Партнер «Металіста 1925» Клейтон Хав'єр, зі школою якого з літа минулого року співпрацює клуб, зараз прибув до тренувального табору команди. Клейтон розповів, що вважає «Металіст 1925» дуже амбітним клубом. Він упевнений, що Едмару все вдасться у якості тренера, а ще Хав'єр висловив повну підтримку Україні.

— Клейтоне, розкажіть, будь ласка, що ви взагалі знаєте про клуб «Металіст 1925», що можете сказати про нашу команду?

— Коли я закінчив кар'єру, то я серед інших справ почав стежити за клубом «Металіст 1925», який виник у не чужому мені Харкові. Звісно, коли до клубу приєднався Едмар, я став частіше дивився матчі. Я бачу, що в «Металіста 1925» є амбіції стати дійсно хорошим клубом.

— Якою була ваша реакція, коли дізналися, що Едмара призначили тренером «М1925»?

— Я дуже зрадів, хоча це й стало для мене сюрпризом. Бажаю Едмару успіхів, я знаю яка це хороша людина. Він мій друг і я знаю, що йому все вдасться. Бо він віддається справі, якою займається на всі 100.

— Влітку було домовлено про співпрацю між «Металістом 1925» з вашою академією. Розкажіть про цю співпрацю? Що можете сказати про Ігора Ногейру та Лео Казаєса?

— Проєкт, який є у нас у Бразилії — академія. Я про це думав ще до того, як закінчити кар'єру. Звісно, що ми хочемо вирощувати якісних футболістів. Щодо Ігора та Лео — це молоді футболісти, ми віримо, що в них є потенціал, щоб стати майстерними гравцями, які будуть грати на високому рівні. Як раніше тут грали ми з Едмаром.

— Які подальші перспективи цієї співпраці?

— Хочеться, щоб ця співпраця була плодовитою. Щоб це працювало в обидві сторони. Будемо робити все необхідне, щоб вирощувати футболістів, які потраплятимуть зокрема з «Металістом 1925» до єврокубків.

— Останній рік був дуже важким для України, як ви реагували на новини з нашої країни?

— З перших днів, коли розпочалася повномасштабна війна я слідкую за всіма подіями. Дуже сумно, боляче, що так відбувається. Дуже хвилююсь, бо дуже багато друзів лишаються в Україні. Хочеться, щоб війна якомога швидше закінчилася. Від мене — тільки усіляка підтримка Україні.

Читай також: До табору «Металіста 1925» у Сіде приєднався Клейтон Хав'єр

— Дякуємо за розмову. Раді вас бачити в «Металісті 1925» та бажаю класно провести час на зборах разом з нами!

— Дякую за гостинність. Всі дуже добре мене прийняли. Бажаю, щоб «Металіст 1925» став чемпіоном України та успішно виступав у єврокубках, в Лізі Чемпіонів.

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости спорта
Поделитесь новостью с друзьями