Популярные темы

Юрий Вирт: «Галстук президенту не покупали, поздравили победно»

Дата: 06 февраля 2023 в 02:34


Юрий Вирт:
Стоковые изображения от Depositphotos

Завтра в Туреччинні стартує другий за ліком «BGV Winter Cup», в якому, крім «Полісся», «Ворскли» та «Левадії», візьме участь «Верес». Головний тренер рівнян Юрій Вірт — відверто про турнір,  завдання та збори.

— Тиждень у Туреччині. Як він минув для «Вереса»?  — перше запитання фахівцю. 

— Гадаю, що добре. Хлопці працюють із задоволенням, виконали всю роботу, запропоновану тренерським штабом. Задоволені ми й умовами, які створені в Туреччині. Харчування, номери, поля — на рівні. Єдине, що трохи засмутило, — мікротравми одразу чотирьох виконавців. Троє з них, щоправда, вже поновили тренування. 

Через те, що нам не вистачало обойми (мали в розпорядженні 18 польових гравців), вирішили викликати з юнацької команди Дмитра Шуха та Олександра Савчука. Аванс і шанс отримали хлопці. Тепер усе залежатиме від них. 

— Єдиний поки що спаринг — з «Пюніком» (1:0). Що він показав?

— Оскільки грали на фоні великих навантажень, дуже задоволений тим, що команда витримала темп, який запропонував суперник. Перший тайм, можливо, провели не надто гарно, а ось по перерві добре виглядали й в обороні, й в атаці. 

— Для вас принципово було обіграти колишнього партнера по донецькому «Металургу» Мелікяна, який зараз працює з вірменською командою?

— (Посміхається). Не знаю, як для мене, а для Єгіше — це точно був принцинциповий поєдинок. Для нас результат — другорядний, головне — якість гри. Хоча не приховуватиму, з «Пюніком» хотіли досягти результату, бо того дня наш президент Іван Надєїн святкував 40-річчя. Краватку йому не купували, пообіцяли поздоровити переможно. 

— Як новачки — Балан, Блізніченко та Хондак?

— Хондак травмувався наприкінці першого збору в Рівному, лише через 4-5 днів буде в загальній групі. Балан порадував своїми діями з «Пюніком», хороше придбання. Кваліфікований. Як і Блізніченко. Останньому, щоправда, не вистачає ігрового тонусу, але хлопець старанний, сумлінно працює, тож, гадаю, футбольна Україна ще заговорить про нього.

— Яка доля Тишинінова та Березянського, переможців «народного відбору»?

— До середини турецького збору, гадаю, визначимося — будемо підписувати з ними угоди чи ні. 

— Уже завтра матчем «Полісся» — «Ворскла» стартує «BGV Winter Cup». «Верес» зіграє наступного дня з «Левадією». Чого очікуєте?

— Ми не готуємося спеціально ні до турніру, ні тим більше до матчу з естонським клубом. Щоб ви розуміли: в понеділок у нас два тренування, у вівторок, у день гри, буде одне заняття. Маємо працювати над покращенням якості гри, над атакувальними діями — оце мене цікавить найбільше. 

— Ви казали, що намагатимитесь узяти реванш у турнірі, проте не будь-якою ціною. Чи не означає це, що рівнян у цих матчах результат не надто цікавить?

— Перемагати ми завжди хочемо. Проте — не ціною, приміром, травм. «Левадія» — хороший, авторитетний суперник і нам буде цікаво подивитись, як ми будемо виглядати на її фоні. 

— Матчі з «Поліссям» і «Ворсклою» — принципові?

— Ні. Ми завжди граємо на зборах у тому числі й з співвітчизниками. Команди цікаві, однак нам нічого їм доводити. 

— На скільки відсотків, за вашими підрахунками, зараз команда готова?

— Ми лише тиждень працюємо в Туреччині, а до першої офіційної гри ще місяць. Можна сказати, що ми заклали фундамент і тільки починаємо будувати. 

— Тобто на пік форми «Верес» вийде вже з поновленням сезону?

— Звичайно. Ми дотримуємося плану, який раніше наміти. Бачу, що хлопці вже легше переносять навантаження, ніж, приміром, рік чи два тому. Ніхто не скаржиться, всі — бійці. 

Читай також: «Верес» в Туреччині: на збір прибули два новачки

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями