Популярные темы

Ветераны покоряют Норвегию

Дата: 31 января 2023 в 16:44 Категория: Новости стран мира


Ветераны покоряют Норвегию
Стоковые изображения от Depositphotos

У норвезькому Лердалі завершився традиційний, 25-й за ліком Кубок ветеранів. Турнір мав статус благодійного і всі виручені кошти, а в підсумку це виявилось мільйон крон (приблизно чотири мільйони гривень) від його проведення будуть спрямовані на допомогу Україні.

Національна збірна України виступила на змаганні двома складами: в турнірі збірних та в ветеранському Кубку 40+. І в обох змаганнях наші ветерани відсвяткували перемоги.

Візит збірної до Норвегії відбувся за підтримки Благодійного фонду родини Собуцьких та ТОВ «Агробізнес». Також наш гравець Євген Левченко зробив все можливе для якнайкращої організації перебування збірної до Норвегії. Що важливо, окрім виступу на футбольному турнірі наші уславлени ветерани провели низку важливих зустрічей, покликаних привернути увагу до ситуації в Україні.

Цього року в змаганні взяли участь чотири збірні — Норвегії, України, Фінляндії та Фарерських островів. У кожній команді були представлені екс-гравці національних збірних, добре відомі широкому загалу вболівальників. Солідний за іменами склад виставила збірна України: Юрій Максимов, Сергій Нагорняк, Олег Собуцький, Євген Левченко, Сергій Погорілий, Едуард Цихмейструк, Олександр Косирін, Микола Іщенко, Олег Шелаєв, Богдан Шершун, Андрій Воробей, Віталій Рева, Андрій Полунін, Андрій Хомин, Артем Старгородський, Геннадій Медведєв, Максим Калиниченко, В’ячеслав Свідерський, Віталій Самойлов та Олександр Венглинський.

Згідно формату турніру, спершу чотири команди зіграли одна з одною в груповому етапі, а в фіналі зустрілися країни, які посіли в групі відповідно перше та друге місця.

Груповий етап

УКРАЇНА — ФІНЛЯНДІЯ 3:0

Голи у України: Іщенко-2, Косирін.

УКРАЇНА  — ФАРЕРИ 4:1

Голи у України: Іщенко-2, Шелаєв, Косірин.

УКРАЇНА  — НОРВЕГІЯ 1:1

Гол у України: Цихмейструк.

Фінал

УКРАЇНА  — ФАРЕРИ 6:1

Голи у України: Левченко-2, Шелаєв, Іщенко, Косирін, Нагорняк.

Одночасно з представницьким турніром збірних Кубок ветеранів-2023 зібрав понад тридцять клубних ветеранських команд з усієї Норвегії. Відбулись три жіночих турніри в категоріях 30+, 40+ та 50+, а також шість чоловічих. Ветеранська збірна України разом з виступами в турнірі збірних взяла участь в турнірі 40+, де також впевнено відсвяткувала перемогу!

Груповий етап

УКРАЇНА  — ФК БРАНН 0:0

УКРАЇНА  — ФК ИЛ ЙОТУН 8:2

Голи у України: Хомин-3, Калиниченко-2, Нагорняк, Медведєв, Старгородський.

УКРАЇНА — ФК ЛУСТЕР 2:2

Голи у України: Хомин, Калиниченко.

УКРАЇНА — ФК Skjærgard 5:1

Голи у України: Собуцький-3, Косирін, Старгородський.

Півфінал

УКРАЇНА  — ФК СОНДАЛЬ 6:1

Голи у України: Калиниченко-2, Старгородський-2, Нагорняк, Собуцький.

Фінал

УКРАЇНА  — ФК ЛУСТЕР 4:0

Голи у України: Калиниченко-2, Старгородський, Нагорняк.

Окрім двох красенів-кубків є у нашій команді і індивідуальна нагорода. Максим Калиниченко блискуче провів всі ігри змагання, був лідером на полі, забив сім м’ячів, в підсумку отримавши приз найкращого гравця турніру. До речі, саме в Норвегії Максим вперше зіграв за збірну ветеранів і зробив це напрочуд вдало.

Читайте также: Цихмейструк, Романчук, Старгородский почтили память легенд в традиционном турнире

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости стран мира
Поделитесь новостью с друзьями