Популярные темы

Рональд Матаррита. Как загадочный костариканец появился в УПЛ

Дата: 26 января 2023 в 00:24


Рональд Матаррита. Как загадочный костариканец появился в УПЛ
Стоковые изображения от Depositphotos

FootBoom — про появу учасника ЧС-2022 у «Дніпрі-1».

Його поява в українському футболі — то щасливий випадок. Подарунок долі. І, звичайно, титанична праця людей, причетних до трансферу 28-річного захисника збірної Коста-Ріки.

Рональд Матарріта в листопаді-грудні провів дві зустрічі на чемпіонаті світу в Катарі, а наприкінці січня став гравцем «Дніпра-1», підписавши дворічний контракт. Фантастика! Як таке взагалі можливе? Особливо в той час, коли з країни, навпаки, геть чи не всі легіонери повтікали... 

Відповідь водночас проста й не зовсім. З одного боку, щасливий випадок. З іншого — дивовижна працьовитість агентів. Компанія «ALIK football management» шукала гравця для угорської «Кішварди». Кого і на яку позицію — неважливо. В процесі поклали око на Матарріту. Зачепив їх костаріканець. Своєю яскравою грою. Й нестандартними, як для захисника, діями. Наполегливістю, спортивною злістю, впевненістю.

— Бачили б ви, який у нього удар з лівої! А швидкість яка! — нахвалює костаріканця агент. 

Матарріта — дуже швидкий гравець. З легкістю може закрити весь лівий флаг. За необхідністю зіграє й на правому фланзі. Заточений на атаку. За кар'єру забив чимало яскравих голів (усього 11), ще більше виступав в ролі асистента (23). Провів 231 матч, з яких 132 у американській MLS і 54 — за збірну Коста-Ріки. Цифри — показові. Факти — беззаперечні.

Євген Красніков, спортивний директор «Дніпра-1», ознайомившись із потенційним новачком, одразу схопився за нього. Таку знахідку, даровану самою долею, в жодному випадку не можна було втрачати! Тим паче ще й в якості вільного агента! І майстер переговорів Красніков знайшов потрібні слова, щоб переконати Рональда підписати контракт саме з українським клубом. Повірте, охочих бачити в своїх лавах костаріканця вистачало. «Дніпро-1» усіх випередив. 

Минулий рік до активу Матарріти, щоправда, не занесеш — травма вибила його майже на шість місяців. 19 березня провів дивовижний матч у складі «Цинциннаті» проти «Інтер Маямі» (3:1), оформивши своєрідний хет-трик за системою «гол+пас» (1+2). Ушкодження, тривала реабілітація й довгоочікуване повернення на поле. Сталося це 8 вересня в грі з «Нью-Йорк Сіті» (1:1). 

Утім, оту, не надто приємну, сторінку Матарріта вже давно перегорнув. Черговий виклик до збірної Коста-Ріки, участь у чемпіонаті світу в Катарі, контракт з «Дніпром-1» — усі ці фактори засвідчили, що його кар'єра пішла вгору. Як і має бути у гравця-максималіста. А Рональд — саме такий. Впертий. Націлений. Рішучий. Злий. 

І тому, віримо, в Україні доб'ється значно більших успіхів, ніж його співвітчизники Мойя та Руїс. 

Читайте также: Новичок «Днепра-1»: «Главное, что написано впереди футболки, а не на спине»

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями