Популярные темы

Следом за Германией Норвегия и Нидерланды собираются передать танки

Дата: 25 января 2023 в 02:14 Категория: Новости стран мира


Следом за Германией Норвегия и Нидерланды собираются передать танки
Стоковые изображения от Depositphotos

Після появи інформації про передачу Німеччиною основних бойових танків Leopard 2 з’явились одразу дві новини від інших країн про готовність передати танки. Про це повідомляє Мілітарний.

Так, за даними видання DN, Норвегія може передати Україні до 8 танків Leopard 2 з наявних 36 у збройних силах. Відомо, що на озброєнні цієї країни стоять танки у версії Leopard 2А4. Найближчим часом уряд також планує ухвалити рішення щодо закупівлі нових танків.

Нідерланди також розглядають можливість надання Україні 18 сучасних основних бойових танків Leopard 2, які вони орендували у Німеччини.

«Ми взяли їх в оренду, а це означає, що ми можемо їх купити, а це означає, що ми можемо їх подарувати», — заявив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у вівторок в інтерв’ю FAZ в Брюсселі.

У 2011 році військове керівництво Нідерландів прийняло рішення вивести з озброєння усі свої танків Leopard 2A6 у кількості 73 одиниць. Проте після початку російської гібридної війни з Україною ця країна переглянула свою політику та взяла в оренду у Німеччині 18 танків Leopard 2A7.

Лізингова угода передбачала, що танки належать Бундесверу, але можуть використовуватися для оборони Нідерландів у разі необхідності. Вони входять до складу 414 танкового батальйону – це німецько-голландський підрозділ, що базується в Лохайде, Нижня Саксонія.

Раніше Мілітарний повідомляв, що після місяців дебатів канцлер Німеччини Олаф Шольц вирішив передати Україні танки Leopard 2.

За даними видання Spiegel, йдеться щонайменше про одну роту танків Leopard 2A6 (попередньо – 14 машин).

Німецькі танки нібито надійдуть зі складів Бундесверу. У середньостроковій та довгостроковій перспективі інші бойові танки зі складів виробника також можуть підготувати до передачі.

Читайте также: Reuters: Евросоюз одобрил военную помощь Украине на 500 млн евро

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости стран мира
Поделитесь новостью с друзьями