Популярные темы

Италия и Франция готовят комплекс ПВО SAMP/T для Украины

Дата: 23 января 2023 в 03:14 Категория: Новости стран мира


Италия и Франция готовят комплекс ПВО SAMP/T для Украины
Стоковые изображения от Depositphotos

Італія спільно з Францією закінчують підготовку зенітного ракетного комплексу SAMP/T для передачі Україні. Про це заявив глава МЗС Італії Антоніо Таяні в інтерв’ю Corriere della Sera, пише Мілітарний.

Таяні сказав, що Італія надала Україні вже п’ять пакетів військової допомоги на суму близько 1 млрд євро. Італія вже готує шостий пакет, до якого входять системи протиповітряної оборони.

«У співпраці з Францією ми завершуємо відправлення SAMP/T, і, крім того, плануються інші дії, які ми не розголошуємо», – сказав міністр.

Таяні наголосив, що Італія підтримує всі способи досягнення справедливого миру в Україні, який можливий лише за відновлення територіальної цілісності країни.

«Для союзників України цілком зрозуміло, що ми маємо зробити все можливе, щоб допомогти цій нації у її боротьбі за незалежність», – сказав він.

SAMP/T є ЗРК з ракетою Aster 30 розробки концерну MBDA, дальність якого становить 40 км.

Комплекс призначений для протиповітряного захисту механізованих підрозділів, а також протиповітряного прикриття важливих стаціонарних об’єктів від масованого нападу широкого класу повітряних цілей.

Кожна самохідна пускова установка комплексу на автомобільному шасі Astra/Iveco або Renault-TRM-10000 оснащена 8 ракетами-перехоплювачами Aster-30 у транспортно-пускових контейнерах, які перед пуском переводять у вертикальне положення.

Також у комплекс входить багатофункціональна РЛС Thompson-CSF ARABEL з фазованими антенними решітками.

Зенітна ракета Aster-30 має стартову масу в 510 кг, зокрема масу БЧ в 20 кг, та максимальну швидкість польоту до 1400 м/с. Ці характеристики дозволяють комплексу SAMP/T знищувати ворожі літаки на дальності від 3 км до 100 км та балістичні ракети на дальності від 3 км до 25 км, висота ураження – до 25 км. Всі 8 ракет Aster-30 можуть бути відстріляні в одному залпі лише за 10 секунд.

Читайте также: Плюс 600 оккупантов и 17 танков и ББМ – общие боевые потери противника с 24.02.2022 по 22.01.2023

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости стран мира
Поделитесь новостью с друзьями