Популярные темы

Контрольный матч. «Шахтер» — «Аустрия» (Вена) 1:2. Начало Бондаренко

Дата: 21 января 2023 в 12:34 Категория: Новости спорта


Контрольный матч.
Стоковые изображения от Depositphotos

«Шахтар» – «Аустрія» (Відень) 1:2

Голи: Бондаренко 79, з пенальті — Голланд 24, Копп 72.

«Шахтар», 1-й тайм: Шевченко (к), Михайліченко, Фарина, Козік, Гочолеішвілі, Назарина, Джурасек, Борячук, Очеретько, Тотовицький, Кулаков; 2-й тайм: Трубін, Петряк, Матвієнко, Бондар, Конопля, Степаненко (к), Криськів, Топалов, Бондаренко, Зубков, Сікан.

20 січня «Шахтар» провів контрольний матч із бронзовим призером чемпіонату Австрії віденською «Аустрією».

У першому спарингу 2023 року Ігор Йовічевіч задіяв два різні склади в кожному з таймів, інформує пресслужба клубу. З капітанською пов’язкою команду в першій половині вивів голкіпер Олексій Шевченко, на правому фланзі оборони вийшов новачок Георгій Гочолеішвілі, у центрі захисту з’явились молоді Мар’ян Фарина та Едуард Козік, а ліворуч – Богдан Михайліченко. У середині поля зіграли Єгор Назарина, Невен Джурасек і Олег Очеретько. На флангах атаки розташувалися Андрій Борячук та Андрій Тотовицький, а роль центрального нападника виконував Андрій Кулаков.

Втягувальний тайм

«Гірники» розпочали поєдинок з контролю м’яча і протягом усієї першої половини намагалися грати з позиції сили. У дебюті активністю відзначився Андрій Тотовицький, якому сьогодні виповнилося 30 років: спочатку удар іменинника заблокував захисник австрійців, а згодом гострий пас «сімки» донеччан не конвертували в момент партнери. Пробував сили дальнім пострілом і Єгор Назарина, проте м’яч пройшов повз ціль. А от суперник власним шансом скористався: на 24-й хвилині після кутового м’яч відскочив до Джеймса Голланда, і австралієць з-за меж штрафного ударом у лівий кут відкрив рахунок. До кінця тайму «оранжево-чорні» продовжували комбінувати й шукати шляхи до воріт Фрюхтля, проте небезпечних моментів не створили.

Бондаренко забив перший гол року

У перерві тренерський штаб «Шахтаря» змінив склад команди, надавши ігровий час максимальній кількості футболістів. Уже в перші хвилини міг відзначитись голом Дмитро Криськів, але після його удару в дотик м’яч пролетів над поперечиною. Далі воротам австрійців погрожували Данило Сікан (голкіпер вчасно закрив ближній кут) та Олександр Зубков, який зі штрафного пробив у руки Фрюхтлю. Стримавши навалу, «фіалки» в середині тайму відповіли власними моментами: у першому випадку врятував Анатолій Трубін, відбивши удар з близької дистанції, а потім Табакович із відмінної позиції пробив вище цілі. І все ж таки на 72-й хвилині другий м’яч влетів до воріт «оранжево-чорних»: подачу з корнера на ближню штангу головою замкнув Флоріан Копп. Однак підопічні Ігора Йовічевіча не склали руки і на 79-й хвилині змогли скоротити відставання: Юхим Конопля увірвався з флангу і заробив пенальті, який чудовим ударом у праву дев’ятку реалізував Артем Бондаренко. Ще за кілька хвилин Конопля й Зубков вивели Сікана сам на сам – Данило перекинув м’яч через кіпера, проте не поцілив у ворота. На останній кутовий у грі пішов навіть Трубін і ледь не пробив, однак зрівняти рахунок не вдалося. 1:2 – «Шахтар» у контрольній грі поступається «Аустрії».

Цим матчем «гірники» завершують перший тренувальний збір. Після вихідних команда повернеться до Туреччини та продовжить підготовку до весняної частини сезону. Наступний спаринг підопічні Ігора Йовічевіча проведуть 27 січня зі словенським «Копером».

 

 

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости спорта
Поделитесь новостью с друзьями