Популярные темы

Игорь Йовичевич: «Должны научиться жить без Михаила Мудрика»

Дата: 21 января 2023 в 02:14 Категория: Новости науки


Игорь Йовичевич:
Стоковые изображения от Depositphotos

Головний тренер «Шахтаря» Ігор Йовічевіч дав коментар щодо спарингу з «Аустрією» й підсумків першого збору, інформує офіційна пресс-служба донецького клубу.

– Відбувся перший контрольний матч. Ви вдоволені грою? Підопічні реалізували те, що відпрацьовували протягом збору?

– Перш за все, добре, що немає травмованих – це найважливіше на цьому етапі підготовки. Реалізовано все було непогано в більшості випадків. Звісно, результат не є позитивним, і ми не можемо бути зараз дуже щасливими. Хоча це менш важливо, адже для мене більше значення мають інші аспекти. І, звичайно, не може вийти команда на пік форми, як у чемпіонаті, бо сьогоднішньою грою закінчився лише перший цикл. Можемо сказати, що все за планом: щоденно працювали над сегментами як тактичними, так і фізичними. Думаю, десь на 70% від оптимальної фізичної готовності ми перебуваємо зараз. Є потенціал для прогресу, є ще достатньо часу, щоб підготуватися до чемпіонату й до першої гри з «Ренном».

– Перший збір завершено. Можна вже підбити його попередні підсумки?

– Як я й кажу, працювали дуже багато над тактикою, над прогресом фізичних якостей: щоб, найголовніше, не було травм, щоб підготувати всіх футболістів до другого циклу, де вже жорсткішими є навантаження, набагато більше матчів, а тому буде й агресивніший метод тренування та підготовки. Слід підтвердити модель гри, підтвердити свій стиль, структуру, додати агресивності. Ви бачите, що сьогодні «Аустрія» була гарним опонентом у фізичному плані, бо хлопці дуже потужні, але все одно протягом гри ми мали динаміку, структуру й моменти, де ми могли забивати. Але, звісно, команда, яка раніше починає чемпіонат, більше тренується. Це вже їхня четверта гра, вони спритніші, швидші на м’ячі. А нам ще потрібно працювати. Відпочинемо трохи й готуватимемося до другого циклу, де збільшимо навантаження – і індивідуальні для самих футболістів, і колективні. Думаю, все буде нормально. Мусимо також навчитися жити без Міши Мудрика, повинні всі зрозуміти відповідальність кожного гравця, щоб додати кожний на своїй позиції. І тоді можемо залишитися дійсно на цих місцях як претенденти на чемпіонство.

– До команди долучилися нові гравці. Якою є атмосфера в колективі?


– Як завжди: хто приходить, той розуміє дуже чітко правила. Старші диктують, як поводитися, і коли бачиш їхню поведінку, то інакше не можеш робити. Завжди були такі правила. Якщо хтось не підходить, то швидко йому двері відчиняємо, і він просто випадає звідси. У тактиці завжди можемо покращити себе, і я так само як тренер вдосконалююся. Тож колективно можемо зростати, але якщо ти не топ як людина, то нам не по дорозі. Це найперше, якщо хочемо результат, а ми мали результат останні пів року завдяки гарній атмосфері в роздягальні.

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости науки
Поделитесь новостью с друзьями