Популярные темы

Юрий Вирт: «Хотим найти Варди»

Дата: 18 января 2023 в 02:04


Юрий Вирт:
Стоковые изображения от Depositphotos

16 січня «Верес» вийшов із відпустки. Про сьогодення та найближчі плани команди розповів головний тренер Юрій Вірт. 

— Традиційне запитання: з яким настроєм приступили до роботи тренери та гравці?  — цікавлюся у фахівця.

— З чудовим. Бачу, що всі скучили за футболом. У хлопців очі горять, а емоції які — словами не передати! Дуже важливо й те, що всі здорові, травмованих немає. Готуємось.

— Команда вперше випробувала нову синтетику, що поклали на місці майбутньої бази. Як вам якість газону? Задоволені?

— Є певні нюанси (загороджувальні сітки, приміром, треба зробити вище), але загалом я задоволений тим, що тепер маємо можливість працювати на власному полі. За 30 років у Рівному нічого не збудували, а за останній час з'явився чудовий стадіон, зводиться тренувальна база, відкрили штучний майданчик для дітей. Одним словом, йде розвиток, і це чудово, що люди інвестують гроші у футбол. 

— На сьогодні «Верес» уклав угоди з трьома новачками  — Денисом Баланом, Даниїлом Хондаком та Андрієм Блізніченком. Рівноцінна заміна тим гравцям, що пішли з команди?

— Як завше, чемпіонат покаже. Я особисто був зацікавлений в цих хлопцях, тепер усе залежитиме від них. Зазначу, що всі питання щодо контрактів у всіх трьох випадках ми вирішили за добу. Новачки дали чітко зрозуміти, що бажають грати саме у «Вересі». 

— Ви сказали, що до Рівного може повернутися футболіст, який вже тут грав. Мова, випадково, не про Сергія Петька з «Чорноморця»?

— Питання вже закрите. Гравця, на якого я натякав, у «Вересі» не буде. І це не Петько.

— «Верес» найпершим з вітчизняних клубів провів унікальний проект «Гравець з народу». Що, крім, власне, піару принесла «червоно-чорним» ця акція? 

— Ми не збиралися на цьому піаритися. Хочемо дати шанс усім футболістам — як профі, так і аматорам — підписати контракт з професіональним клубом. Щоб ви зрозуміли, на нашу ініціативу відгукнулося понад 350 людей з різних куточків країни. Це і Суми, і Миколаїв, і Одеса, і Київ, і Запоріжжя... Хочемо знайти свого Джеймі Варді!

Ми відібрали трьох найкращих з цієї величезної кількості «гравців з народу». Це Владислав Тишинінов із Сумщини (2000 року народження), Іван Мруга з Києва (2004) і Павло Березянський з Миколаєва (2000). Із завтрашнього дня вони працюватимуть у загальній групі разом з основною командою. А потім вирішимо, хто полетить з нами до Туреччини. 

Переможці народного відбору / фото НК «Верес»

— Туди вирушаєте 28 січня. В рамках закордонного збору три матчі у «Winter Cup» і ще три — «звичайні» спаринги. Зіграєте з «Пюніком», «Валмієрою», «Абдиш-Атою», «Левадією», «Ворсклою» та «Поліссям». Рівень суперників вас задовільняє?

— Звичайно. Дуже гарні клуби. Чемпіони, призери своїх країн. Та й «Ворскла» з «Поліссям» не потребують додаткової реклами. Спаринги обіцяють бути дуже цікавими та корисними.

— Торік «Вересу» не вдалося виграти «Winter Cup». Реванш?

— Безперечно, про трофей мріємо, виграти хочемо, проте не за будь-яку ціну. На першому місці — якісна підготовка до сезону, все інше — другорядне.

Читай також: Як проходить «народний відбір» футболістів у «Верес» (+ Відео)

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями