Популярные темы

Контрольный матч. «Днепр-1» – «Пахтакор» (Ташкент, Узбекистан) 3:0. Довбик алейкум

Дата: 16 января 2023 в 22:24 Категория: Новости спорта


Контрольный матч.
Стоковые изображения от Depositphotos

16 січня. 16.00. Белек (Туреччина).  Спорткомплекс «Титанік».

«Дніпро-1» – «Пахтакор» (Ташкент, Узбекистан) 3:0 (2:0)

Судді: Марцин Щербович, Марцин Борковський, Кшиштоф Мирнець (усі з Польщі).

«Дніпро-1»: Костик (Юрчук,46), Адамюк, Сарапій (Порох, 46), Гомес (Сваток, 46), Пасіч (Амаш,46), Танковський, Рубчинський (Когут, 46), Танчик (Назаренко.46), Клименчук (Підлепенець,46), Гуцуляк (кап) (Бабенко 46), Довбик

«Пахтакор» 1 тайм: Суюнов, Турсунов, Хамралієв, Тодоров, Сабіфієв, Папава, Джаббаров, Собірходжаєв, Рахматуллаєв, Тургунбаєв, Банашак.

2 тайм: Кувбатов, Турсунов, Хамралієв, Турдімуродов, Пойонов, Хамробеков, Хамдамов, Урінбаєв, Файзуллаєв, Холматов, Черан.

Голи: Клименчук (25), Довбик (33), Танковський (62).

Попередження: Тодоров (29), Танковський (37), Адамюк (59), Порох (69), Файзуллаєв (86)

На другий спаринг турецького збору тренерський штаб дніпрян вирішив змішати два варіанти складу, які напередодні грали фактично по тайму з тбіліськими динамівцями. Знову з перших хвилин вийшли Гомес, Пасіч, Рубчинський, Гуцуляк і Довбик, а от іншу шістку склали ті виконавці, які виходили вчора у другому таймі.

Перший тайм пройшов за відчутної переваги дніпрян. Вже у дебюті гри воротарю «Пахтакора» довелося двічі вступати у гру упродовж однієї хвилини, рятуючи команду після ударів Гуцуляка, якому асистував Клименчук та пострілу Танчика, котрого на улар вивів Довбик. В результат ігрова перевага спортклубівців перейшла вже у середині тайму, коли завдяки пресингу Довбик змусив помилитися голкіпера ташкентців біля власних воріт. Артем міг забивати і сам, але вирішив віддати передачу Клименчуку, який з кількох метрів розстріляв порожні ворота.

Буквально за кілька хвилин Довбик ледве не оформив другий асист, знову таки віддаючи передачу партнеру, тепер на Танчика, біля чужих воріт, але цього разу м’яч до адресату не дійшов. Тожі вже кращий гравцеь УПЛ 2022 року взяв гру на себе – Артем отримав передачу від Гуцуляка, виграв боротьбу одразу у двох суперників пройшов до карного майданчик і пробив під воротарем – 2:0!

На 39-й хвилині Довбик міг оформити дубль, але захисник вибив м’яч з порожніх воріт після удару форварда, а добивання Гуцуляка було неточним.

Тільки після цього узбецька команда створила свій перший небезпечний момент у грі – Костик відбив удар суперника перед собою, після чого добивання було неточним. Перед самим фінальним свистком у «Пахтакора» був ще один момент, коли воротар дніпрян подарував м’яч суперника у власному карному майданчику, але знову гравця ташкентців підвела неточність.

У перерві тренерський штаб дніпрян майже повністю оновив склад, залишивши на полі тільки Адамюка і Довбика, але на якості гри це не відбилося – дніпряни продовжили повністю контролювати події на полі. У другому таймі ташкентці намагалися проводити атаки більш великими силами і цим користувалися дніпряни, які відповідали гострими контратаками. На 56-й хвилині Підлепенець виводив на удар Назаренка, але Олександр пробив у сітку із зовнішнього боку. Проте саме Підлепенець оформив результативну передачу, коли на 61-й хвилині викотив м’яч під удар Танковському і той довів рахунок до великого -3:0! У «Пахтакора» за цей час були перспективні моменти тільки після прямих штрафних, але вони виконувалися у стінку.

З іншого боку Довбик двічі міг довести рахунок до розгромного, але у першому випадку не влучив у ворота після виходу сам на сам із голкіпером, а у другому пробив у воротаря з близької відстані, коли йому асистував Когут. Між цими епізодами був удар головою Сватка після навісу зі штрафного Амаша, але цього разу надійно зіграв воротар «Пахтакора».

У підсумку дніпряни довели справу до переконливої перемоги над сильнішим клубом Узбекистану.

Читайте также: Контрольный матч. СК «Днепр-1» – «Динамо» (Тбилиси, Грузия) 3:3. Видеообзор

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости спорта
Поделитесь новостью с друзьями