Популярные темы

100 мільйонів євро за Мудрика та інші найдорожчі трансфери

Дата: 16 января 2023 в 15:04


100 мільйонів євро за Мудрика та інші найдорожчі трансфери
Стоковые изображения от Depositphotos

FootBoom розповідає про гучний перехід Михайла Мудрика з «Шахтаря» до «Челсі» та згадує інші грошовиті трансфери українського та світового футболу.

Перший в Україні. Четвертий в Англії. Тринадцятий в світі. Такі місця віднині належать трансферу талановитого Мудрика. Переїзд 22-річного вінгера з України до Англії — нова сторінка в історії донецького клубу, який вкотре довів, що вміє продавати гравців за великі гроші.

Колись «гірники» пробили планку в 50 мільйонів євро, заробивши 59 «лямів» на переході Фреда в «Манчестер Юнайтед». А тепер перебили свій же рекорд — вважайте, всього українського футболу — майже вдвічі. 100 мільйонів євро — в це досі не віриться, щось з області фантастики, просто шалені гроші, але факт залишається фактом. «Челсі» платить за рахунком. Завдяки чому «Шахтар» безбідно зможе існувати два-три роки. 

Запам'ятайте цей особливий день — 15 січня 2023 року. Гадаю, ще неодноразово його згадуватимемо. Бо не кожного дня українські футболісти переїздять до Англії. Михайло Мудрик на сьогодні  — четвертий наш представник на Туманному Альбіоні. В «Арсеналі» Олександр Зінченко, в «Евертоні» — Віталій Миколенко, в «Брентфорді» — Єгор Ярмолюк. Однак топовий з фінансової точки зору  — Мудрик.

...Понад 16 років трансфер Андрія Шевченка (з «Мілана» в «Челсі») вважався найдорожчим для українського футболу. 15 січня 2023-го Михайло Мудрик і «Шахтар» переписали історію. 

Сподіваємось,  що золотий трансфер справді стане золотим в кар'єрі уродженця Краснограду Харківської області. 

20.0

Читай також: «Челсі» на своїй сторінці в Twitter виклав відео гри Михайла Мудрика

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями