Популярные темы

Заступник міністра фінансів США Уоллі Адейемо натякнув на повне торгівельне ембарго РФ (+Відео)

Дата: 15 марта 2022 в 14:34 Категория: Новости стран мира


Заступник міністра фінансів США Уоллі Адейемо натякнув на повне торгівельне ембарго РФ (+Відео)
Стоковые изображения от Depositphotos

Заступник міністра фінансів США Уоллі Адейемо розповів телеканалу CNBC, що в планах США є намір запровадити тотальне торгівельне ембарго з РФ після віроломного вторгнення російських військ в Україну:

– Оскільки війна в Україні вступає в третій тиждень, а в російській економіці продовжуються бойня, кожного дня Володимир Путін стикається з вибором щодо того, продовжувати чи узяти курс на деескалацію. Що зараз відбувається? Що станеться, коли російський борг настане цього тижня? Чи очікує Мінфін дефолту?
– Так, російська економіка перебуває в стані болю, в умовах фінансової кризи. Фінансова криза була спричинена нашими санкціями, але це – результат вторгнення президента Путіна. Кроки, які вони там роблять, демонструють, що біль, який вони роблять, має значний вплив. Вони заборонили громадянам Росії зняти іноземну валюту. Вони перебувають у положенні, коли їм доведеться вибирати, які борги вони сплачують надалі, і цей вибір в кінцевому підсумку поставить його в положення, коли він повинен прийняти рішення про те, продовжити вторгнення чи зупинити це вторгнення.

Читайте также: Харків обстрілюють «Іскандерами» з території Росії

– Що буде далі із Заходу? Президент Зеленський попросив США перекрити міжнародні водні шляхи для Росії, вимагав повного торговельного ембарго. Наскільки ймовірна будь-яка з цих речей?
– По-перше, ми вражені та підбадьорені хоробрістю українського народу. Дії, які вони зробили, щоб зупинити вторгнення Росії, були чудовими, і ми продовжуємо їх підтримувати. Те, що ми вирішили зробити і що наказав президент – переконатися, що наші дії спрямовані на вплив на Росію та мінімізацію впливу на наших союзників і партнерів у майбутньому. Побачите, як ми продовжуємо чинити тиск на російську економіку, щоб вона припинила їхню здатність проектувати силу. Ми будемо продовжувати переслідувати російські еліти, щоб відібрати ресурси у президента Путіна. А потім будемо використовувати експортний контроль, щоб погіршити їхню здатність проектувати владу в майбутнє, що узгоджується з тим, чого просив президент Зеленський.

Читайте также: 16 марта международный суд в Гааге вынесет решение по делу Украины против России

– Ви визначили альтернативи для нікелю, урану, титану, критично важливих товарів, які надходять з Росії, які ще не підлягають санкціям?
– Росія виробляє ряд найважливіших корисних копалин. Забігаючи вперед, ми знаємо, що в усьому світі є багато товарів. Але проблема, звичайно, полягає в тому, що багато цін на ці мінерали встановлюються в усьому світі. Навіть, якщо ми зможемо знайти альтернативного постачальника, якщо ціна зросте через вибір президента Путіна про вторгнення, ціна зросте в усьому світі. Але ми будемо наполегливо працювати, щоб пом’якшити ці речі, знаємо, що американський народ і наші союзники готові заплатити ціну, щоб переконатися, що ми захищаємо свободу. Головне для нас – переконатися, що ми максимально зменшили ці витрати.

Читайте также: Генсек ООН: «После ударов российских войск дороги, аэропорты и школы лежат в руинах»

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Новости стран мира
Поделитесь новостью с друзьями