Популярные темы

Німеччина більше не розголошуватиме подробиці про постачання зброї Україні

Дата: 15 марта 2022 в 14:34


Німеччина більше не розголошуватиме подробиці про постачання зброї Україні
Стоковые изображения от Depositphotos

Уряд Німеччини більше не розголошуватиме подробиці про військові постачання для України з міркувань безпеки. Про це заявив речник уряду Вольфґанґ Бюхнер, пише AP.

Він повідомив журналістам, що «аби уникнути ризиків для безпеки» Німеччина більше не розголошуватиме інформацію про те, яка зброя і як постачається Україні. Речник міністерства оборони Арне Коллатц додав, що «ціль російських агресорів ㅡ перерізати шляхи постачання в Україну та ускладнити оборону, і ми не хочемо цьому сприяти».

Міністерство транспорту Німеччини окремо повідомило, що з міркувань безпеки вимкнуло онлайн-трансляцію камер на автомагістралях країни, але відмовилося надати більш детальний коментар.

Читайте также: Air Serbia — единственная компания в Европе, поддерживающая воздушное сообщение с Россией

Відомо, що Німеччина придбає американські бомбардувальники F-35, щоб замінити старі «Торнадо». Міністерка оборони Крістін Ламбрехт заявила, що країна також модернізує свої винищувачі Eurofighter Typhoon для радіоелектронної боротьби.

Командувач ВПС Німеччини Інго Гергарц заявив, що саме нинішня війна в Україні змусила їх обрати F-35 компанії Lockheed Martin. Раніше уряд розглядав можливість заміни «Торнадо» на поєднання різних літаків американського та європейського виробництва.

«На агресію Путіна може бути тільки одна відповідь. Єдність у НАТО і надійний засіб стримування. Це, зокрема, означає, що немає альтернативи, крім як вибрати F-35», ㅡ цитує його AP.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями