Популярные темы

Персонал Чорнобильської АЕС більше не проводить ремонт та технічне обслуговування обладнання

Дата: 14 марта 2022 в 21:34


Персонал Чорнобильської АЕС більше не проводить ремонт та технічне обслуговування обладнання
Стоковые изображения от Depositphotos

Персонал Чорнобильської АЕС більше не проводить ремонт та технічне обслуговування обладнання, пов’язаного з безпекою, частково через фізичну та психологічну втому після безупинної роботи протягом майже трьох тижнів. Про це українська сторона повідомила Міжнародному агентству з атомної енергії, зазначено на його сайті.

«Регулюючий орган повідомив, що 211 осіб технічного складу та співробітників служби охорони досі не можуть змінити: вони розпочали роботу за день до того, як 24 лютого російські війська увійшли на територію об'єкта. Крім того, регулюючий орган висловив стурбованість щодо безпеки транспортування персоналу за межі зони відчуження, встановленої після аварії. Регулюючий орган не має прямого зв’язку з персоналом, але він отримує інформацію від керівництва АЕС, що знаходиться за межами майданчика», — йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що станція чотири дні поспіль була повністю знеструмлена. Це не вплинуло на основні функції безпеки на майданчику, оскільки обсяг охолоджуючої води у сховищі відпрацьованого палива був достатнім для забезпечення відведення тепла без необхідності електропостачання.

Читайте также: Окупанти підірвали боєприпаси на майданчику Запорізької АЕС – Енергоатом

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями