Популярные темы

Президент Польщі підписав закон щодо українських біженців: що він передбачає

Дата: 13 марта 2022 в 19:54


Президент Польщі підписав закон щодо українських біженців: що він передбачає
Стоковые изображения от Depositphotos

Президент Польщі Анджей Дуда 13 березня підписав закон, який регламентує умови перебування українських біженців у країні та їхню соціальну підтримку.

Про це повідомили у канцелярії Дуди, передає «Суспільне» посилаючись на Onet.pl. Польський Сейм проголосував за документ у середу 9 березня.

Документ гарантує законність перебування у Польщі громадян України, а також членів їхніх сімей, які не мають українського громадянства. Норма стосується тільки тих українців, які поїхали до країни після початку російського вторгнення 24 лютого.

Українці зможуть законно перебувати у країні 18 місяців, а за 9 місяців перебування в країні біженці зможуть подати заяву на тимчасове проживання терміном на 3 роки.

Також легальним буде перебування дітей, народжених у Польщі українками, які втекли від війни, студентам та школярам дозволяється продовжити навчання у польських освітніх закладах.

Окрім того, українські біженці отримують дозвіл на роботу та доступ до медичної допомоги. Вони також отримають одноразову фінансову допомогу у 300 злотих на особу.

У документі також передбачені пільги для поляків, які забезпечуватимуть харчування та проживання громадян України.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями