Популярные темы

Олег Синєгубов — про ситуацію у Харкові та області станом на 12 березня

Дата: 12 марта 2022 в 17:24


Олег Синєгубов - про ситуацію у Харкові та області станом на 12 березня
Стоковые изображения от Depositphotos

Голова обласної військової цивільної адміністрації Олег Синєгубов про ситуацію у Харкові та області станом на 12 березня.

▪️Оборона Харкова. Наші українські військові продовжують тримати оборону Харкова та області. Російський ворог не просувається вперед та не чинить активних бойових дій, суттєво зменшив темпи та втрачає боєздатність.

▪️Обстріли за добу. За минулу добу російські окупанти постійно наносили артилерійські та мінометні обстріли по районах Олексіївки, П'ятихаток, Холодної Гори, ХАЗ, Салтівки, Чугуєва, Дергачів, Ізюмщини. Всього було зафіксовано 84 випадки.

▪️Активність ворожої авіації по місту Харкову не була великою. Однак спостерігалася певна активність безпілотних літальних апаратів противника, які здійснювали польоти з розвідувальною метою — виявити позиції підрозділів ЗСУ, ТРО та НГУ.

▪️Диверсанти. Наша Тероборона, ЗСУ, поліція фіксують окремих диверсантів, які збирають дані про військові об’єкти, розташування постів і т.д. Зазвичай це підозрілі особи, які невпевнено пересуваються містом, відмовляються надавати посвідчення особи або ж панікують при будь-яких питаннях про мету перебування у місті. Приміром, учора бійці ТРО Харкова затримали на метро «Героїв Праці» двох осіб, які переміщувалися вулицею під час комендантської години. При обшуку у них знайшли документи та мобільні телефони та бойову зброю без відповідного дозволу. При поверхневому огляді документи мали явний вигляд підробних. Мету свого перебування та наявність зброї чоловіки пояснити не змогли та були передані до працівників СБУ для проведення слідчих дій. Просимо жителів бути пильними та повідомляти правоохоронців, Тероборону, НГУ про підозрілих осіб.

▪️Гуманітарна допомога. За добу розвантажили 7 фур, 13 вагонів, задіяна велика кількість волонтерів. Надійшла допомога від Польщі, Швейцарії, Словенії, інших міжнародних партнерів. Відправили 40 тонн для військових на передову. Плануємо відправити близько 60 тонн до територіальних громад у частковій окупації. На видачу допомоги працюють відділення «Укрпошти» та «Нової пошти».

Читайте также: Збито ще один літак ВПС РФ

 

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями