Популярные темы

Росія бомбить Чернігів запальними авіабомбами, що заборонено міжнародним правом (+Фотофакт)

Дата: 10 марта 2022 в 20:24 Категория: Происшествия


Росія бомбить Чернігів запальними авіабомбами, що заборонено міжнародним правом (+Фотофакт)
Стоковые изображения от Depositphotos

Державна служба надзвичайних ситуацій України опублікувала кадри роботи рятувальників, які займаються розмінуванням боєприпасів, що не розірвалися, в Чернігові. На відео, де співробітники ДСНС виймають підривник з боєприпасу, що не розірвався, можна впізнати осколково-фугасно-запальну авіабомбу ОФЗАБ-500, повідомляє телеграм-канал Conflict Intelligence Team.

Раніше ми вже спостерігали бомби ОФЗАБ-500 у Чернігові після збиття російського Су-34 5 березня (тоді місцеве управління ДСНС неправильно визначило їх як ФАБ-500, на відміну від користувача твіттера @idzanagi4). Тоді ми не були впевнені, що ці бомби мали бути скинуті на Чернігів, оскільки вони, мабуть, упали разом із збитим літаком. Проте цього разу на одній із фотографій ДСНС видно уламки ОФЗАБ-500, що спрацювала, що практично не залишає сумнівів, що ця авіабомба із запалювальною дією використовувалася для бомбардування Чернігова.

Читайте также: Володимир Зеленський: «Після війни ми все відбудуємо! Особисто вам обіцяю»

У цьому випадку з точки зору міжнародного права зовсім не важливо, чи був удар завдано по військовому чи цивільному об'єкту. Стаття 2.2 Протоколу III до Конвенції про конкретні види звичайної зброї прямо забороняє використання запальних боєприпасів, що доставляють повітрям, по військових об'єктах у районах зосередження цивільного населення. Варто додати, що на допитах пілот збитого над Черніговом Су-34 майор Красноярцев говорив, що завдає ударів по координатах, тобто ні він, ні його командування не враховують наявність цивільних об'єктів, а також для бомбардувань використовуються некеровані бомби — подібні до тих, що ми бачимо на відео ДСНС.

 

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Происшествия
Поделитесь новостью с друзьями