Популярные темы

Із міст-супутників Києва вдалося евакуювати понад 10 тисяч людей

Дата: 10 марта 2022 в 13:34


Із міст-супутників Києва вдалося евакуювати понад 10 тисяч людей
Стоковые изображения от Depositphotos

Із міст-супутників Києва вдалося евакуювати понад 10 тисяч людей і евакуація мешканців продовжуватиметься й надалі. Про це в ефірі «Україна 24» розповів голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба.

«Головна вчорашня подія — ми проводили вчора серйозну, дуже велику операцію щодо евакуації людей з наших міст — Ворзель, Ірпінь, Буча, Гостомель. На жаль, не все нам вдалося. Ми не змогли потрапити до Бучі і Гостомелю. Але тим не менше, вчора вдалося виїхати величезній кількості людей. Точні цифри будуть оприлюднені трохи пізніше сьогодні, ви їх почуєте. Хочу вам сказати, що це більш як 10 тисяч людей, виїжджали вони величезними колонами автомобільного транспорту, і автобусами, які ми надали», — розповів Кулеба.

«Ми дуже сподіваємося, що сьогодні ми потрапимо до наших людей, які знаходяться в Бучі і Гостомелі. Не можу зараз нічого прокоментувати, будемо чекати пізніше інформації», — зауважив він.

Водночас відзначив, що вчора була спроба масштабного наступу ворожих військ, однак вона була відбита.

«Принципово у нас без змін. Противник нас оточує, намагається оточити зі сторін Броварського шосе, з Чорнобильського напрямку, і з напрямку з Житомирської траси. Хочу сказати, що більш інтенсивних боїв вчора ми очікували на Броварській трасі, але російські окупанти отримали гарну відсіч, тому трошки у нас спала ця напруга. Але ми чекаємо кожного дня що саме на тому напрямку буде збільшувати активність, можливо», — розповів він.

Як повідомлялося, Україна та РФ погодили припинення вогню 9 березня, з 9:00 до 21:00 для евакуації населення шістьма гуманітарними коридорами в різних регіонах.

Читайте также: Офіс Президента: «Усі евакуйовані з Сум уже прибули на Полтавщину»

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями