Популярные темы

Бен Уоллес: «Великобританія планує поставити Україні зенітні ракети»

Дата: 09 марта 2022 в 21:14


Бен Уоллес:
Стоковые изображения от Depositphotos

Великобританія планує постачати Україні зенітні ракети, щоб допомогти їй захистити небо від російського вторгнення, заявив міністр оборони Бен Воллес, підкресливши, що ця технологія підпадає під визначення оборонної зброї, повідомляє Reuters.

– Вкрай важливо, щоб Україна зберегла свою здатність літати та придушувати російські повітряні напади. У відповідь на українські запити уряд прийняв рішення розглянути питання про надання в дар високошвидкісних переносних зенітних ракет STARStreak. Ми вважаємо, що ця система залишиться під визначенням оборонної зброї, але дозволить українським силам щоб краще захищати своє небо. Все, що ми робимо, пов’язане з рішенням постачати оборонні системи, і ми «відкалібровані», щоб не переростати до стратегічного рівня зброї – заявив Уоллес.

За словами міністра, рішення було прийнято в принципі щодо поставок систем STARStreak – розробки компанії Thales – і британський уряд працює над тим, як доставити їх в Україну та навчити українські сили використовувати їх. Ця поставка стане значним кроком у підтримці України Британією. Наразі Україна високо оцінила внесок Великобританії в тисячі протитанкових ракет, які допомогли уповільнити просування Росії на Київ.

Читайте также: Йєнс Столтенберг: «Атака росіян на наші лінії постачання – буде атакою на НАТО»

У той же час, підтримка Британії була обмежена оборонною зброєю. Як член військового альянсу НАТО, Велика Британія відхилила прохання України ввести заборонену для польотів зону над країною. Британія каже, що це може означати, що сили НАТО збивають російські літаки, що призведе до значної ескалації конфлікту.

Читайте также: До «іноземного легіону» в Україні вступив депутат Сейма Латвії

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями