Популярные темы

Артем Федецький вступив до тероборони: «Душа болить не тільки в мене, а в кожного українця»

Дата: 09 марта 2022 в 18:44


Артем Федецький вступив до тероборони:
Стоковые изображения от Depositphotos

Колишній захисник збірної України Артем Федецький приєднався до територіальної оборони Луцька. Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу «1+1».

Читайте также: Сергей Ребров: «Конечно, я возьму в руки оружие. Мы выживем»

– Були проблеми з записом в тероборону?

– Спочатку так, адже дуже багато патріотів, які хочуть обороняти свій край, свою рідну землю. Приємно, що в такий важкий час люди проявляють ініціативу, тому що розуміють всю складність ситуації, наступу цих проклятих окупантів. Ні в які ворота не лізе те, що вони творять на нашій українській землі, як вони поводяться із населенням, як вони вночі бомблять забороненими бомбами наші міста. Це прикро. Душа болить не тільки в мене, а в кожного українця.

– Ви зараз в Луцьку. Як багато часу забирає тероборона, чи залишається час на ще щось?

– Оце ще щось – це мирне небо над головою, якого ми прагнемо. А такі моменти, щоб у місті був порядок, щоб не було провокацій, незрозумілих, підозрілих груп і мародерства – в цьому напрямку зараз все добре. Люди свідомі, але в сім’ї не без виродка – трапляються поодинокі випадки мародерства. Люди, не зважаючи на такий час в країні, намагаються заради своїх якихось цілей нажитися на чужому майні. Слава богу, це не масово, наші люди розумні.

— Будь-хто в Україні готовий допомогти країні – і жінки, і чоловіки. Честь і хвала їм та Збройним Силам України, яки захищають нашу батьківщину. Певною мірою нам пощастило народитися в такий важкий час, адже ми відчули силу української нації.

Президентом України, напевно, пишається кожен громадянин України. Він верховний головнокомандувач не тільки українського народу та ЗСУ, а й, напевно, один з лідерів світу. На нього всі рівняються. Напевно, хтось і заздрить. В такий час він об’єднав нас всіх. Це такий момент, який не траплявся ні за одного президента незалежної України. Як він каже, він єдиний з народом. Гордість за наш народ, за нашого президента. Впевнений, що ми переможемо

— У багатьох моїх футбольних колег, в лапках, була модною така фраза: футбол вне политики. І музика поза політикою, по словах зірок шоу-бізнесу. 8-й рік йде війна, але їм нічого не заважало їздити, колесити по всій Росії з концертами, давати приватні виступи. А зараз плачуть, що в нас така ситуація. Це ганьба.

Хочу також звернутися до своїх колег, які грали в Росії. Чомусь зараз вони нічого не говорять, не підтримують. Ніхто не закликає їх брати автомати та йти воювати. Хоча якщо прийде такий момент, то й це вони повинні робити, – сказав Федецький.

Читайте также: Юрій Вернидуб: «Путін — скотина, виродок та вампір у одному флаконі»

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями