Популярные темы

ООН заперечує заборону співробітникам використовувати слова «війна» та «вторгнення» щодо нападу Росії на Україну (Фотофакт)

Дата: 08 марта 2022 в 23:14


ООН заперечує заборону співробітникам використовувати слова
Стоковые изображения от Depositphotos

Відреагувавши на матеріал Irish Times, в якому сказано, що заборонила своїм співробітникам використовувати слова «війна» або «вторгнення», щоб не образити Росію, ООН заперечує, що її співробітникам наказали не використовувати ці слова в контексті того, що відбувається в Україні, повідомляє Guardian.

Читайте также: ООН забороняє співробітникам використовувати слова «війна» чи «вторгнення» щодо України — Irish Times

Подібну позицію висловив речник ООН Стефан Дюжаррік, вказавши на нещодавній твіт заступника генерального секретаря ООН Розмарі ДіКарло, який містив коментар: «ця війна безглузда».

— Такого не було, щоб всім співробітникам наказали не використовувати такі слова, як «війна» і «вторгнення» для опису ситуації.  Так само заступник генсека ООН використовував широкий спектр слів у своїх заявах і зауваженнях для преси, щоб описати те, що відбувається. Хоча співробітників просять формувати будь-які комунікації щодо України, а також інших політичних питань у спосіб, який узгоджується з позицією організації та заявами генерального секретаря, – підкреслив Дюжаррік у електронному листі до Guardian.

 

 

Nearly two weeks on, it is painfully clear that those suffering the most after Russia's invasion of #Ukraine are civilians — killed, wounded, displaced. This war is senseless. We are ready to support all good-faith efforts at negotiation to end the bloodshed.

На прохання уточнити, він наполягав, що це не означає, що ці слова в жодному разі не заохочували, знову вказавши, що керівництво ООН їх використало, але не може виключити, що якийсь керівник якоїсь частини ООН міг надіслати такий електронний лист, але досі він не був доведений до нього.

Читайте также: Дмитро Кулеба: «Важко повірити, що ООН могла запровадити таку саму цензуру, як Кремль» (Фотофакт)

Інші співробітники ООН, з якими зв'язалася Guardian, не отримали електронного листа із забороною цих слів.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями