Популярные темы

Засновник Telegram Павло Дуров: «Право наших користувачів на приватність є священним»

Дата: 08 марта 2022 в 00:14


Засновник Telegram Павло Дуров:
Стоковые изображения от Depositphotos

Засновник месенджера Теlegram Павло Дуров у своєму офіційному англомовному телеграм-каналі прокоментував війну в Україні, яку віроломно розв'язали російськи окупанти, підкресливши, що має багато родичів в Україні, а право на приватність є священним:

– Якщо ви стежите за моїми дописами, то знаєте, що з боку мами я веду свою родинну лінію з Києва. Її дівоче прізвище Іваненко, сьогодні багато наших родичів живе в Україні. Тому цей трагічний конфлікт є особистим і для мене, і для Telegram.
   
Дехто замислювався, чи Telegram якось менш безпечний для українців, бо я колись жив у Росії. Дозвольте розповісти цим людям, чим закінчилася моя кар’єра в Росії. Дев’ять років тому я був генеральним директором VK, найбільшої соціальної мережі в Росії та Україні. У 2013 році ФСБ Росії зажадала, щоб я надав їм приватні дані українських користувачів ВК, які протестували проти проросійського президента. Я відмовився виконувати ці вимоги, бо це означало б зраду наших українських користувачів. Після цього мене звільнили з компанії, яку я заснував, і змушений був покинути Росію.
  
Я втратив свою компанію і дім, але без вагань зробив би це знову. Я з гордістю посміхаюся, коли читаю свій пост у VK від квітня 2014 року, де відскановані накази з ФСБ і моя фірмова відповідь на них – собака в балахоні. Коли я відмовлявся від цих вимог, особисто для мене ставки були високі. Я все ще жив у Росії, і моя команда та моя стара компанія також базувалися в цій країні. Відтоді минуло багато років. Багато чого змінилося: я більше не живу в Росії, не маю там ні компаній, ні співробітників. Але одне залишається незмінним – я за наших користувачів незважаючи ні на що. Їхнє право на приватність є священним. Зараз – більше, ніж будь-коли, – підсумував Дуров.

 

Читайте также: Upwork уходит из РФ и Беларуси. Компания перечислит 1 миллион долларов Украине

 

 

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями