Популярные темы

Американський генерал Бен Ходжес: «Я вже бачу, що Україна переможе»

Дата: 07 марта 2022 в 18:34


Американський генерал Бен Ходжес:
Стоковые изображения от Depositphotos

Колишній командувач армії США в Європі дає оцінку війні Росії проти України та пояснює причини, з яких ЗСУ переможуть противника.

Бен Ходжес, генерал армії США та керівник програми стратегічних досліджень у Центрі аналізу європейської політики, багато разів бував у Києві. Він робив виступи на Львівському безпековому форумі, у Київській школі економіки, в яких пояснював своє бачення того, які ризики загрожують Україні з боку Росії та як їм протистояти.

— Розкажіть про свою оцінку поточної ситуації в Україні. Якими можуть бути подальші сценарії розвитку подій довкола російського вторгнення в країну?

— Україна зрештою переможе. Але попереду ще багато важких днів, а це і втрати життів ні в чому невинних людей, і руйнування великої кількості інфраструктури, приватної власності. Проте я вже бачу, що Україна переможе. Українці перевершують противника за бойовою мораллю, адже вони захищають свою країну. Російські військові не настільки ефективні, як ми думали, — у них не вистачає логістичних потужностей для взяття Києва та й особового складу їм теж не вистачає. Тому вони зазнали поразки у прилеглих до Києва районах.

— У чому, на вашу думку, полягав початковий план росіян при розробці атаки на Україну, що розпочалася 24 лютого?

— Думаю, росіяни хочуть знищити український уряд та поставити на чолі країни свою людину. Ніщо їх не зупиняє, тому хтось має їх зупинити.

— Як ви вважаєте, чи можуть Збройні сили України, економічні санкції Заходу та всесвітня солідарність проти російської агресії зупинити кровопролиття настільки швидко, наскільки це можливо?

— Українці завершать війну перемогою. Але їм не вдасться зробити це швидко. У росіян ще досить багато сил, вони не збираються просто розвернутися і піти додому. Проте логістична підтримка від Заходу поступово стане визначальним чинником для того, щоб Збройні сили України зрештою здобули перемогу.

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями