Популярные темы

Руслан Маліновський: «Вороги прийшли на нашу землю, щоби вирішити своє питання, а думка українців їм нецікава»

Дата: 04 марта 2022 в 18:54 Категория: Происшествия


Руслан Маліновський:
Стоковые изображения от Depositphotos

Півзахисник «Аталанти» Руслан Маліновський у програмі «Денисов Time» розповів про те, як він дізнався про початок війни України та Росії.

— Я прокинувся вранці й побачив ці жахливі кадри по всій Україні. Снаряди летіли звідусіль. Насамперед я зв'язався зі своїми родичами, які мешкають у Житомирі. У цьому місті є військові частини. Відразу почали атакувати усі стратегічні об'єкти.

То був шок. Ніхто не очікував, що таке станеться. Мало хто думав, що Росія піде на такий крок і атакує Україну.

— Що з твоїми родичами, які зараз перебувають у Житомирі?

— Вони зараз за містом. Можна сказати у безпеці. Я з ними на зв'язку щодня. Їх також підтримують і рідні моєї дружини Роксани. Допомагаємо їм, як можемо.

— Родичі Роксани родом із Криму?

— Так. Вони були змушені покинути Крим після його анексії Росією. Батько дружини втратив роботу і сім'я переїхала до Одеси.

— Виходить, що батьки Роксани вже вдруге тікають від російської агресії.

— Абсолютно вірно. Я бачу це все на власні очі.

— Зараз багато російських спортсменів мовчать і ніяк не намагаються зупинити війну.

— Я думаю, що їм було надіслано вже багато меседжів. Якщо футболісти не почнуть говорити, то гратимуть у футбол між собою і більше ніде.

Санкції ФІФА та УЄФА спрямовані не на те, щоб убити російський футбол, а покликані зупинити цю агресію та допомогти Україні. Не діяти в цій ситуації не можна. Вороги прийшли на нашу землю, щоби вирішити своє питання, а думка українців їм нецікава.

— Що каже твій партнер по Аталанті росіянин Міранчук?

— Він був шокований цією ситуацією, оскільки теж не очікував початку війни. Я доношу йому інформацію з України. Думаю, він уже розуміє, що це не якась «операція», а повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

— Яка ситуація зараз у Бергамо?

— Я мало стежу за ситуацією в місті. Ми зараз дружиною займаємось збором гуманітарної допомоги в Україну. Вчора та позавчора до Чернігівської області вже поїхали дві машини. Зараз із України приїжджає багато жінок та дітей. Займаємось і цим питанням. Я спілкуюся з урядом міста, щоб розмістити людей.

Італійці підтримують Україну. Ніхто не може зрозуміти, як таке могло статися у 2022 році. Усі знають, що реальна загроза походить від Росії, а Україна захищається. Люди намагаються допомогти фінансово, приносять речі.

Дружини футболістів зараз активно організовують збирання речей для українців, які постраждали внаслідок війни. Днями дружина півзахисника Інтера Барелли привезла цілу машину з гуманітарною допомогою. Я був здивований. Ми з ним граємо за різні команди, але вони також намагаються допомогти Україні будь-якими методами.

— Чи є в Італії якесь конкретне місце, куди можна цілеспрямовано привозити допомогу для українців?

— Зараз в інтернеті багато інформації. Цим займаються волонтери у всіх куточках Італії. Я на постійному зв'язку з Коваленком. У них у Спеції теж організовано прийом речей. У різні регіони України потрібні різні речі. Виходячи з цього все сортується і відправляється. До того ж це потрібно офіційно оформляти все не так просто.

 

 

По сообщению сайта FootBoom

Тэги новости: Происшествия
Поделитесь новостью с друзьями