Популярные темы

Збірна України з фехтування відмовилась виходити на бій із РФ

Дата: 28 февраля 2022 в 22:34


Збірна України з фехтування відмовилась виходити на бій із РФ
Стоковые изображения от Depositphotos

Збірна України з фехтування на рапірах відмовилась виходити на поєдинок проти збірної Росії на етапі Кубка світу в Каїрі. Про це повідомляє Національна федерація фехтування України.

Українці виступали в командному турнірі та зуміли виграти першу зустріч проти Сінгапуру (45:39). Але вже в 1/8 фіналу збірна України вийшла на третій номер посіву — Росію.

Перед початком зустрічі українська команда в складі Андрія Погребняка, Данила Гойди, Максима Гаравського та Клода Юнеса відмовилась фехтувати з російськими рапіристами. Заявивши, що «не робитимуть цього, поки їхні родини знаходяться вдома в небезпеці». При цьому підопічні Сергія Гаравського показали плакат із написом англійською мовою: «Зупиніть Росію, зупиніть війну. Збережіть Україну, збережіть Європу!».

У коментарі для Суспільне Спорт Погребняк зауважив, що збірні Росії та України могли б розвести завчасно, але організатори змагань не зробили цього.

«Узагалі позавчора [25 лютого] фехтувальник із Бельгії Стеф Де Гріф запитав нас, чи може він фехтувати з нашим прапором на рукаві в знак підтримки. Авжеж, ми погодились. Він відфехтував перший день, а на наступний під час бою до судді підійшов тренер із Росії і натиснув на нього. І тоді фехтувальнику сказали, що якщо він не зніме зараз нашивку, то його дискваліфікують. Ось така провокація була.

Ще сказали не публікувати фото з нами на змаганнях. Наприклад, у перший день опублікували світлину з українським рапіристом Данилом Гойдою. Зараз її вже видалили. Хто це наказав, ми можемо лише здогадуватись», — також зауважив Погребняк.

Наостанок один із лідерів української команди зізнався, що фехтувальники намалювали плакат на підтримку України ще 26 лютого — за день до початку командних змагань. Погребняк наголосив, що українці в будь-якому разі «100% не виходили б на доріжку» проти збірної Росії. У підсумку українці зазнали технічної поразки за «неявку на зустріч», коли росіяни автоматично пройшли далі.

На запитання, як уся ця ситуація відбилась на збірній Росії, український спортсмен відповів наступне:

«Росії взагалі від цього нічого не було. Якось незрозуміло написали [організатори етапу Кубка світу], що ми «не прийшли на зустріч». Але то вже таке. А що росіяни? Просто стояли, опустивши голови. Та й все. Ясна річ, що в нас не було жодного настрою та бажання з ними спілкуватись. Я, авжеж, дуже сподіваюсь, що до наших слів прислухаються і в майбутньому будуть протести, аби країн-агресорів Росію та Білорусь не допускали до виступів у всіх видах спорту. Це було б правильне рішення».

По сообщению сайта FootBoom

Поделитесь новостью с друзьями